Υπάρχουν πολλά καρναβάλια στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών αρκετά μεγαλα(Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο) ενώ είναι και διαφορά πιο παρεΐστικα και μικρότερα.

Είναι άλλωστε αυτή η περίοδος του χρόνου που δεν γιορτάζεις επι της ουσίας κάτι, δεν είναι Χριστούγεννα, Πάσχα, 15γουστος, ούτε Πρωτομαγιά ή κάποια ημερα από τις Εθνικές γιορτές.

Είναι μια αλλιώτικη «γιορτή» στην οποία το η ξεφάντωμα, το ποτό και η καλοπέραση είναι το κυρίαρχο.

Γι’ αυτό άλλωστε και σε πολλούς δεν αρέσουν τα καρναβάλια, ή δεν έχουν όρεξη για να συμμετάσχουν – να μπουν σε mood, ωστόσο αυτό έχει να κάνει καθαρά με θέμα επιλογής.

Εδώ δεν είμαστε να κατακρίνουμε τι είναι σωστό και τι λάθος, το κείμενο αυτό σύμφωνα με τη δίκη μου προσωπική εμπειρία είναι γραμμένο για το καρναβάλι και τις μέρες που ακόμα και μεγάλος να είσαι νιώθεις σα μικρό παιδί.

Στολές κάθε είδους, από οποιοδήποτε ήρωα, ότι χώρα η φαντασία του ανθρώπου, χωρίς όρια, μπορείς να δεις τον άλλο να είναι ντυμένος τα πάντα.

Από μάγειρας, από αστυνόμος, από spider man, νεράιδα, μέχρι και Κεν από την Barbie(Καρναβάλι Πάτρας 2024…)

Και όλα αυτά να συνοδεύονται από τις μελωδίες του samba, του De La Bongο και όλων αυτών των γνωστών τραγουδιών των Αποκριών που είναι σήμα κατατεθέν.

Όλο αυτό που περιγράψαμε σε βάζει σε ένα άλλο mood τελείως διαφορετικό από την καθημερινότητα, σε κάνει να νιώθεις σα μικρό παιδί χωρίς να σε νοιαζει εάν η στολή σου είναι ωραία, εάν είναι ακριβή, εάν είναι έξυπνη, εάν είναι της μόδας.

Βρίσκεις αυτό που σου αρέσει, το βάζεις, μεταμφιέζεσαι και τέλος.

Εάν πάλι δεν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία και σου αρέσει να το βλέπεις από έξω πάλι περνάς καλά, καθώς θα βλέπεις, τρως, πίνεις χωρίς να είσαι πρωταγωνιστής και σίγουρα θα περάσεις καλά.

Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσει να «σπαει» τη ρουτίνα και να κάνει ένα break από τη καθημερινότητα;

Εκεί που θέλω να καταλήξω και παραθέτοντας πάντα τη προσωπική μου γνώμη και εμπειρικές, είναι ότι γιορτές σαν το καρναβάλι χρειάζονται και είναι αρκετά ωραίες.

Σε… ταξιδεύουν σε μια άλλη πραγματικότητα πιο ξέγνοιαστη & ευχάριστη που έχεις ένα μοναδικό σκοπό να περάσεις καλά.

Δεν σε νοιάζει το αυριανό, δεν σε νοιάζει το χθες, είσαι σε mood γιορτινό και ευφορίας, βλέποντας φίλους και αγνώστους μασκαρεμένους να έχουν ακριβώς την ίδια διάθεση.

Γι αυτό άλλωστε και στο κείμενο επέλεξα να βάλω αυτό το τίτλο παρότι για αρκετή ώρα προσπαθούσα ν επιλέξω.

Γιατί εν τέλη στο καρναβάλι αισθάνεσαι σαν μικρό παιδί και τι πιο ωραίο στο κόσμο από τα ανέμελα χρόνια …