Η Microsoft έχει αρχίσει να δοκιμάζει το Android subsystem για τα Windows 11 και ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών μπορεί τώρα να το κατεβάσει από το Amazon AppStore. Η διαθεσιμότητα των εφαρμογών Android στα Windows 11 θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εφαρμογές που ανεβαίνουν στο Amazon Appstore, αλλά ήδη γίνεται sideload APKs, ενώ τρέχει ακόμη και το Play Store.

Ο προγραμματιστής ADeltaX κατάφερε να ξεκλειδώσει την υποστήριξη του Google Play Store κάνοντας αλλαγές στο Windows Subsystem για Android. Το εν λόγω Play Store hack, το οποίο δυστυχώς ακόμη δεν είναι για αρχάριους, επιτρέπει την υποστήριξη τόσο των Google Play Services όσο και του καταστήματος Google Play με υποστήριξη κιόλας για σύνδεση σε λογαριασμό.

Αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής Android στα Windows 11, ενώ και οι εφαρμογές που βασίζονται στις υπηρεσίες Google Play θα λειτουργούν επίσης. Το script φιλοξενείται στο Github, αλλά όπως αναφέραμε δεν είναι για αρχάριους. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και όταν θα μπορέσουμε και εμείς εδώ στην Ευρώπη να έχουμε Play Store και γενικά Android εφαρμογές θα αναφερθούμε με αναλυτικούς οδηγούς. Stay Tuned.

Πηγή: ΤechManiacs