Σήμερα θα δούμε απιστευτα μερη στον κοσμο μεσα απο το 🌍Google Earth. Ειμαστε σιγουροι πως ολοι το εχετε χρησιμοποιησει εστω και μια φορα στη ζωη σας, αλλα ακομη και αν δε το είχατε κανει μεχρι σημερα, ορίστε η ευκαιρια σας! Αναζητήσαμε λοιπον, τα πιο περιεργα μερη, οπως πατημασιες γιγαντων, δασοι που επιπλεουν, χαμενα αεροπλανα και αλλα περιεργα ανα τον κοσμο. Aς τα δούμε λοιπόν, μέσα από την πιο πολυ ταξιδεμενη εφαρμογη.

Ένα νησί, μέσα σε μια λίμνη,πάνω σε ένα νησί, μέσα σε μια λίμνη, πάνω σε ένα νησί.

Κι ομως ειναι αληθεια! Το Taal είναι ενεργό νησί-ηφαίστειο στη μέση της ομώνυμης λίμνης της νήσου Λουζόν, στις Φιλιππίνες. Το Taal βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Λουζόν, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Μανίλα. Εξαιτίας της εγγύτητάς του σε κατοικημένες περιοχές και της ηφαιστειακής του δραστηριότητας το Τάαλ έχει χαρακτηριστεί ως ηφαίστειο Δεκαετίας και παρακολουθείται ώστε να προληφθεί κάποια φυσική καταστροφή.

(Αναζητήστε το ως: Taal Volcano, Talisay, Philippines )

Ο φύλακας της Αλμπέρτα.

Το Badlands Guardian που πολύ το γνωρίζουν και ως “Κεφάλι Ινδιάνου” λόγω της ασυνήθιστης ομοιότητας του με αρχηγό των Πρώτων Εθνών, βρισκεται σε ιδιωτική γη στο Cypress County. Το συμβούλιο της κομητείας, το μετονόμασε ως ‘Badlands Guardian’, λογο της ομοιοτητας αυτης με πρόσωπο από ψηλά. Ομως αυτός ο σχηματισμός στην Αλμπέρτα του Καναδά, είναι απολύτως φυσικός. Το “πρόσωπο” είναι στην πραγματικότητα μια απλή κοιλάδα και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί να έχει γίνει κάποια ανθρωπινη παρεμβαση για την διαμορφωση του.

(Αναζητήστε το ως: Badlands Guardian, Cypress County, AB, Canada)

Οι πολύχρωμες λίμνες στη Γιούτα.

Tο ορεινό τοπίο της Γιούτα είναι εκπληκτικό, από τις βαθιές κοιλάδες μέχρι τη μαγευτική θέα. Αλλά αυτό που είναι κρυμμένο ανάμεσα στις βραχώδεις κόκκινες κορυφές κανει την κοιλαδα πινακα τεχνης, μια χειροποίητη, πολύχρωμη λίμνη απροσδόκητα όμορφη.
Αυτοί οι φωτεινοί, γεωμετρικοί σχηματισμοί που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού του Κολοράντο είναι γνωστοί ως λίμνες εξόρυξης ποτάσας από το 1965. Η εταιρεία που κάνει την εξόρυξη με έδρα το Ντένβερ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χλωριούχου καλίου στον κόσμο, κάνει εξόρυξη μεταξύ 700 και 1.000 τόνων αλατιού την ημέρα, μόνο από αυτή την τοποθεσία.
Ενώ αυτές οι λίμνες κατασκευάστηκαν από τον άνθρωπο από ανάγκη, είναι μια εντυπωσιακή υπενθύμιση της κρυμμένης ομορφιάς που υπάρχει στον πλανητη.

(Αναζητήστε το ως: Potash Ponds, Potash Road, Moab, Utah, USA)

Cross-country καταράκτες

Οι καταρράκτες Ban Gioc βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ. Οι πτώσεις και οι ποταμοί τους ευθύνονται για τον σχηματισμο καρστ (υπόγειων σπηλιών). Βρίσκεται ανάμεσα στους 4 μεγαλύτερους καταρράκτες cross-country στον κόσμο. Οι δυο αυτοι καταρράκτες βρισκονται στα συνορα Κίνας- Βιετνάμ και εχουν 2 διαφορετικά ονόματα.Το Βιετνάμ τους αποκαλεί τους καταρράκτες Cao και Low, ενω την τοποθεσία καταρράκτης Ban Gioc. Η Κινεζική πλευρά τους ονομασε, καταρράκτης Duc Thien και καταρράκτης Ban Uoc.

(Αναζητήστε το ως: Thác Bản Giốc, TL 211, Đàm Thuỷ, Trùng Khánh District, Cao Bang, Vietnam)

Το αστέρι του Καζακστάν

Στο Καζακσταν και συγκεκριμένα στο Λισακόφσκ, υπάρχει ενα τεραστιο πεντάλφα-αστέρι στην περιοχη ονομαζόμενο ως ‘Lisakovsk Pentagram’ Το αστέρι ή πεντάλφα, είναι ορατό στο Google Earth απο τα 7.000 μετρα υψος και έχει διάμετρο μεγαλύτερη από 360 μέτρα.

Βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Verkhnetobolskoe, περίπου 20 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη πόλη του Λισακόφσκ. Το πεντάλφα-αστέρι παρά τις εικασίες πολλων,  δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πάρκο που χτίστηκε κατά τη σοβιετική εποχή πριν καταστραφεί. Το αστέρι λοιπον δεν ήταν τιποτα παραπανω, παρα ένα από τα κύρια σύμβολα της Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).

(Αναζητήστε το ως: Lisakovsk Pentagram СССР)

Το πλωτό δάσος

Στη νότια όχθη του ποταμού Parramatta στο Σίδνεϊ, μπορείτε να βρείτε τα ερείπια τεσσάρων εγκαταλελειμμένων πλοίων. Μεταξύ αυτών των παλαιών πλοίων, είναι το SS Ayrfield που ξεχωρίζει σίγουρα. Περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο δάσος με μαγκρόβια δέντρα, το 108 χρονων πλοιο μετατράπηκε σε πλωτό δάσος. Σήμερα, αυτό είναι το κύριο αξιοθέατο του Homebush Bay καθώς συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες. Αν και και τα τέσσερα εγκαταλελειμμένα πλοία είναι ένα υπέροχο αξιοθέατο, το Ayrfield έχει αναμφίβολα την πιο μαγευτική παρουσία. Αυτό οφείλεται στο πλούσιο φύλλωμα που βγήκε θαυμαστικά από αυτό. Με πολλά κλαδιά μαγκρόβιων να χύνονται από τις πλευρές του ναυαγίου, μοιάζει με έναν παρθένο πλωτό παράδεισο. Πράγματι, όταν η φύση δημιουργεί το δικό της θαύμα, είναι σίγουρα το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο.

(Αναζητήστε το ως: Hornswaggle Observation Tower, Bennelong Parkway, Sydney Olympic Park NSW, Australia)