Το ιδανικό γεύμα για να εντυπωσιάσεις την δικιά σου και την παρέα σου στον αγώνα στην TV. Είναι μια μεξικάνικη συνταγή για πεντανόστιμες τορτίγιες με κοτόπουλο και γουακαμόλε, δεν παχαίνει και χορταίνει.
Προετοιμασία 30’
Μαγείρεμα 20’
Μερίδες 4
Δυσκολία 1/5
Εκτέλεση:
Υλικά:
- 2 Φιλέτα κοτόπουλα
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Για την γουακαμόλε:
3 ώριμα αβοκάντο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ντομάτα κομμένη κυβάκια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Ξύσματα από 1 λάϊμς
Χυμό από 1 λάϊμς
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο η μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Για το Fajitas:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λουρίδες) julienne) και το βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος με όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβουμε στην μέση και έπειτα σε φέτες το κρεμμύδι μας, της πιπεριές λεπτές και κάθετες λωρίδες. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, Αδειάζουμε σε κάποιο μπολ και κρατάμε στην άκρη.
Σκουπίζουμε το τηγάνι μας με απορροφητικό χαρτί, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και
ψήνουμε το κοτόπουλο μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε με
τον χυμό λαιμ, βάζουμε τα Ξύσματα και τα μεταφέρουμε στο μπολ με της πιπεριές
ανακατεύοντας καλά.
Λαχανικά:
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- Χυμό από 1 λάϊμς
- Ξύσματα από 1 λάϊμς
Για το γουακαμόλε:
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε κυβακια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό από λαιμ και τα Ξύσματα, με την βοήθεια ενός πιρουνιού τα λιώνουμε αλλά δεν τα κάνουμε αλοιφή.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Περνάμε της πίτες από ένα τηγάνι για να ζεσταθούν,
αλείφουμε με το γιαούρτι και προσθέτουμε το γουακαμόλε,
το φαχίτας, το κίτρινο τυρί και τυλίγουμε σε ρολά.
Για την μαρινάδα:
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή ή πιπέρι καγιε
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 4 τορτίγιες
- 200γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 100γρ τριμμένο κίτρινο τυρί