Το βράδυ της Τρίτης 10/05 μέσα από την ΕΡΤ είδαμε τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, με την χώρα μας να προκρίνεται πανηγυρικά στον «μεγάλο» τελικό του Σαββάτου.

Εκεί ωστόσο δεν θα βρίσκεται η γειτονική Αλβανία, η οποία έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων τόσο για το τραγούδι της, όσο και για την… συμπεριφορά των καλλιτεχνών της που βρίσκονταν επάνω στο stage.

O λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως η Ronela Hajati(όπως είναι το όνομα της τραγουδίστριας των Αλβανών) κατά την διάρκεια που ερμήνευε το «Sekret» θέλησε να σχηματίσει τον αετό της Αλβανίας, ένα ναζιστικό σύμβολο το οποίο όπως είναι λογικό παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες του μουσικού θεσμού, κάτι το οποίο όπως είναι λογικό είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να μην προκριθεί στον τελικό.

Μάλιστα το τραγούδι δέχτηκε τόσο μεγάλη κριτική που η ίδια η Ronela θέλησε να απολογηθεί μέσω social media, ωστόσο λίγο αργότερα διέγραψε την ανάρτηση της προς απορία όλων…

Όπως και να έχει οι Αλβανοί παρά το γεγονός πως πόνταραν πολλά επάνω στο «Sekret», εν τέλει δεν θα καταφέρουν να δουν τις προσδοκίες τους να δικαιώνονται και θα πρέπει να παρακολουθήσουν τον τελικό από τις τηλεοράσεις τους…