Η Ιταλία ήταν η «μεγάλη» νικήτρια της Eurovision για το 2021. Οι γείτονες με το συγκρότημα Maneskin και το τραγούδι «Zitti E Buoni». Η γειτονική χώρα κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και συνάμα να πάρει στα χέρια της το τρόπαιο της Eurovision.

Ωστόσο πέρα από τους Ιταλούς οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, πολύ καλά πήγε και η Ελλάδα. Η Στεφανιά με το «Last Dance», αυτή την φορά χωρίς το άγχος που είχε στον ημιτελικό όντας απελευθερωμένη άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με αποτέλεσμα να μπαίνει στην πρώτη 10αδα!

Μάλιστα αυτή ηταν η πρώτη φορά που η χώρα μας μπαίνει στο top10 από το μακρινό 2013 και το τραγούδι «Alcohol is free» με τον Αγάθωνα και τους Koza Nostra. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο σημαντικό ήταν το επίτευγμα από την νεαρή Στεφανία η οποία τα πήγε εξαιρετικά.

Επίσης πολύ καλή εμφάνιση είχε και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού να «μαγέυει» στην σκηνή με το «El diablo» ωστόσο στις ψήφους να μην τα πηγαίνει πολύ καλά καταλαμβάνοντας την 16η θέση, κατά γενική ομολογία σε ένα άδικο αποτέλεσμα.