Ένα «μεγάλο» ερώτημα αναφορικά με το Μουντιάλ το οποίο ξεκίνησε από την Κυριακή 20/12 αφορά τον λόγο που η δημόσια τηλεόραση δεν πήρε τα δικαιώματα του. Άλλωστε λίγο πολύ όλοι μας έχουμε συνδυάσει την συγκεκριμένη διοργάνωση με την ΕΡΤ, αφού κάθε καλοκαίρι που το Παγκόσμιο Κύπελλο έπαιρνε μέρος, η ΕΡΤ ήταν εκεί προκειμένου να το μεταδώσει.

Κάτι το οποίο άλλαξε φέτος, αφού εν τέλει το κανάλι το οποίο θα μεταδώσει το τουρνουά είναι ο ANT1!

Ένα γεγονός το οποίο προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς, με το κερασάκι στην τούρτα να μην είναι άλλο από το συνδρομητικό που δημιούργησε ο σταθμός του Αμαρουσίου, προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να δει την διοργάνωση. Συγκεκριμένα για να μπορέσει κάποιος να δει όλους τους αγώνες του Μουντιάλ θα πρέπει να πληρώσει για έξι(!) μήνες το ANT1+ κάτι το οποίο όπως είναι λογικό προκάλεσε την οργή του φίλαθλου κοινού.

Για όλα τα παραπάνω θέση κλήθηκε να πάρει η ΕΡΤ, η οποία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ενώ έκανε ότι μπορούσε για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Μουντιάλ, εν τέλει η FIFA αποφάσισε να κάνει διαγωνισμό, τον οποίο ο ANT1 κέρδισε με αποτέλεσμα να πάρει την διοργάνωση.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζεται μέσα στην ανακοίνωση, η δημόσια τηλεόραση έχει ήδη καταφέρει να πάρει αποκλειστικά τα προσεχή δυο Euro που θα διεξαχθούν.

Η ανακοίνωση:

«Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα.

Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα.»