Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Η Εθνική μας ομάδα, η οποία ήταν το φαβορί για να κατακτήσει το Eurobasket, ηττήθηκε με το βαρύ 107-96 από την Γερμανία και «αποχαιρέτησε» με τον πλέον άδοξο τρόπο την διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως η τύχη δεν ήταν και με το μέρος μας.

Άλλωστε οι Γερμανοί τελείωσαν το παιχνίδι με το εξωφρενικό 17/32% στα τρίποντα, δηλαδή είχαν ευστοχία 53% κάτι το οποίο σαφώς και ήταν ο κύριος παράγοντας ο οποίος τους έδωσε τη νίκη.

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί από μόνο του δικαιολογία. Και αυτό διότι στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν βγήκε ποτέ στο παρκέ και με το επί μέρους 26-10 η Γερμανία κατάφερε να χτίσει ψυχολογία για να πάρει τη νίκη. Μια νίκη η οποία εν τέλει ήρθε, με την Ελλάδα μάλιστα να βρίσκεται να χάνει ακόμα και στο -20 κατά την διάρκεια του παιχνιδιού!

Ωστόσο η διαφορά εν τέλει «ψαλιδίστηκε» και το παιχνίδι τελείωσε 107-96, με την χώρα μας επί της ουσίας να καταφέρνει μονάχα να μειώσει την διαφορά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Όπως και να έχει το κοντέρ έγραψε, η Ελλάδα έμεινε εκτός ημιτελικών για μια ακόμη φορά και συνάμα θα γυρίσει από την διοργάνωση δίχως να έχει κάποιο μετάλλιο στις αποσκευές της.

Μπορεί η Εθνική μας να παρουσίασε ένα σοβαρό πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε, ωστόσο ένα ανεξήγητα κακό δεκάλεπτο, ήταν αυτό το οποίο της στέρησε την ευκαιρία να μπορέσει να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν και να χαιρετήσει με αυτό τον τρόπο την διοργάνωση, στην οποία ήταν πριν ξεκινήσει ένα από τα τρία φαβορί για να κατακτήσει.