Με αφορμή την παγκόσμια ημερα γυναίκας (8 Μαρτίου) αναζητήσαμε μερικές απο εκείνες που απέδειξαν πως η γυναικεία επιρροή, ανεξαρτησία και δύναμη υπάρχει μέσα σε κάθε γυναίκα ανά τους αιώνες. Γυναίκες οι οποίες έγραψαν ιστορία και έμειναν στο μυαλό μας, ως μια θετική επιρροή αλλάζοντας το κατεστημένο και μαθαίνοντας μας τι ειναι δυνατόν να κάνει μια γυναίκα.

Ada Lovelace

Απο τις πιο σπουδαίες γυναίκες στην ιστορία (1815-1852) όπου όχι απλα επιβίωσε σε μια δύσκολη εποχή αλλά με την αγάπη της για τα μαθηματικά και την τεχνολογία έγινε γνωστή για την επιρροή στο έργο “Αναλυτική Μηχανή” του Τσαρλς Μπάμπατζ.
Θεωρείται ακόμη και σήμερα ως η δημιουργός του πρώτου προγράμματος υπολογιστών, κάνοντας προβλέψεις για μια μηχανή παρόμοια με αυτή του “Μπάμπατζ”, όπου στο μέλλον θα μπορεί να επιλύει μαθηματικά προβλήματα, να συνθέτει πολύπλοκη μουσική και να παράγει γραφικά. Ενώ προς τιμήν, το 1980 δημιουργήθηκε μια η γλώσσα ανάπτυξης στρατιωτικών εφαρμογών προγραμματισμου με το όνομα Ada, από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.Ada Lovelaceόν να κάνει μια γυναίκα

Vera Wang Bridal Boutique

Vera Wang

Δε μπορεί να λείπει η Vera Wang. Η πλέον γνωστή σχεδιάστρια μόδας στην αρχή της πορεία της υπήρξε αθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Ενώ το όνειρό της ήταν να κάνει την δική της ομάδα δεν τα καταφερε, βέβαια αυτό δεν τη σταμάτησε από το να κάνει όνειρα. Η Vera Wang δημιούργησε το πρώτο της φόρεμα στα 40 της χρόνια δίνοντας παράδειγμα σε πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο, γιατί ποτέ δεν ειναι αργα!
Πλέον έχει δει την επιτυχία, να έρχεται πολλές φορές ως υπεύθυνη σχεδιασμού στον οίκο Ralph Lauren, συντάκτρια μόδας στην Vogue και με τη δική της σειρά νυφικών όπου φόρεσαν γυναίκες διεθνούς φήμης όπως Τζένιφερ Λόπεζ, η Μαράια Κάρεϊ, η Βικτώρια Μπέκαμ και Κιμ Καρντάσιαν.

Bertha Benz

Όπως ίσως καταλάβατε Bertha Benz ήταν η σύζυγός του εφευρέτη αυτοκινήτων Carl Benz, δημιουργός της εταιρείας Mercedes Benz. H Bertha Benz ήταν πρωτοπόρος, εφευρέτης. Ήταν το πρώτο άτομο που οδήγησε ένα αυτοκίνητο σε μεγάλη απόσταση, (105 χιλιομέτρων) με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το μεγάλο ταξίδι που έκανε το 1888 μαζί με τους γιους της, την οδήγησε στην έμπνευση νέων εφευρέσεων όπως η επένδυσης φρένων και την ωφέλιμη πρόσθετη/τρίτη ταχύτητα για λοφώδες έδαφος, καθώς οι γιοι της έπρεπε συχνά να σπρώχνουν το αυτοκίνητο σε τέτοιες καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, έλυσε πολλά πρακτικά ζητήματα, έφερε την παγκόσμια προσοχή της Patent- Motorwagen και έφερε την Mercedes Benz πρώτη σε πωλήσεις.

Kathrine Switzer

Η Kathrine είναι η πρώτη γυναίκα που έτρεξε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης ως επίσημα εγγεγραμμένη αγωνιζόμενη. Κατα την πορεία της στον μαραθώνιο ο διευθυντής αγώνων Τζοκ Σεμπλ μαζί με άλλος άνδρες της επιτέθηκαν επανειλημμένα, προσπαθώντας να της αφαιρέσει τον αριθμό συμμετοχής. Ευτυχώς κυρίως για την ίδια, ο προπονητής της Αρνι Μπριγκς μαζί με τον φίλο της Τόμας Μίλλερ την βοήθησαν να ξεφύγει ώστε να τερματίσει τον μαραθώνιο.
Η φωτογραφίες με την προσπάθεια του Σεμπλ να τη σταματήσει τον αριθμό αγώνα της, έμειναν στην ιστορία.

Valentina Tereshkova

Η Valentina έγινε διάσημη ως η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα. Επιλέχθηκε μεταξύ 400 και πλέον υποψηφίων για να κυβερνήσει το διαστημόπλοιο Βοστόκ 6. Κατα τη διάρκεια της τριήμερης αποστολής τον Ιούνιο του 1963 πραγματοποίηση διάφορες δοκιμές και συνέλεξε διάφορα στοιχεία για το πως αντιδρά ένα γυναικείο σώμα σε πτήσης στο διάστημα. Το όνομα κλήσης της για την πτήση ηταν “Τσάικα” (γλάρος στα ρώσικα) οπου το 1971 έδωσαν αυτό το όνομα σε έναν αστεροειδή προς τιμήν της Ηρωίδας.
Η Valentina πριν την διαστημική σταδιοδρομία υπήρξε και ερασιτέχνης αλεξιπτωτίστρια εκτος απο εργάτρια σε υφαντουργείο, ενώ έπειτα ακολούθησε και μια επιτυχημένη πολιτική πορεία ώντας μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης το 1966.