Όταν ανοίγετε την πόρτα του οδηγού, το μεσημέρι μήπως νιώθετε σαν να ανοίγετε μία από τις… πύλες της κόλασης;
Παραδεχτείτε το. Είναι κάποιες στιγμές που χρειάζεται να μετακινήσετε το αυτοκίνητο σας στις τρείς ή τέσσερις το μεσημέρι και η οδήγηση στα πρώτα μέτρα γίνεται κωμική (ίσως και επικίνδυνη). Προσπαθείτε να πιέσετε το τιμόνι, που νοιώθετε να έχει 100 βαθμούς Κελσίου και ουρλιάζετε. Θέλετε να αλλάξετε ταχύτητα και νομίζεται πως η διάταξη των σχέσεων θα σας… μείνει ως έγκαυμα στο χέρι…

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Συλλέξαμε 7 tips (ή συμβουλές αν θέλετε) για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας πιο δροσερό και οι διαδρομές σας να γίνουν πιο ευχάριστες (μέχρι να φύγετε για διακοπές

Σταθμεύστε στην σκιά
Όταν υπάρχει η δυνατότητα, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε σκιά (αν έχετε αυτή την επιλογή). Ίσως να μοιάζει αυτονόητο, αλλά δεν το κάνετε/κάνουμε πάντα, ιδιαίτερα όταν βιαζόμαστε ή πρέπει να περπατήσετε/περπατήσουμε λίγο παραπάνω. Βέβαια αν μπορείτε να σταθμεύστε σε κλειστό γκαράζ κάντε το. Ακόμα και ένα ζεστό γκαράζ είναι προτιμότερο από τον ήλιο.

Ηλιοπροστασία
Απλή και δοκιμασμένη μέθοδος που λειτουργεί πάντα και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) τις υψηλές θερμοκρασίες. Δεν κρατάει το αυτοκίνητο δροσερό, αλλά σίγουρα δεν θα φωνάζετε βρίζοντας όταν πιάσετε το τιμόνι και τον λεβιέ αλλαγής ταχυτήτων.

Κάλυμμα για το ταμπλό και το τιμόνι
Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα ταμπλό. Θα βοηθήσει με τη σειρά του, ώστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας να γίνει πιο υποφερτό. Το ταμπλό σας δεν θα καίει (και θα διαχέει τη θερμότητα) και επίσης θα είναι προστατευμένο από τη φθορά, που μπορεί να προκληθούν λόγω ήλιου. Αν καλύψτε το τιμόνι με μια πετσέτα. Θα ρίξετε την θερμοκρασία ακόμα περισσότερο.

Αφήστε τα παράθυρα λίγο ανοιχτά
Μπορεί να μην ακούγεται καλή ιδέα, αλλά δεν σας είπαμε να τα αφήσετε τόσο ανοιχτά που να μπορεί να μπει κάποιος μέσα. Δοκιμάστε να τα αφήσετε κατεβασμένα λίγα εκατοστά. Αν δεν χωρά το χέρι σας μέσα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αυτή η κίνηση θα βελτιώσει τον αερισμό και θα ρίξει την θερμοκρασία στο αυτοκίνητο. (Προσοχή στον συναγερμό, μπορεί να ενεργοποιηθεί).

Mixed race woman with protective face mask travel by taxi

Ηλιακός ανεμιστήρας
Ναι μπορεί να σας θυμίζει ασπρόμαυρη Ελληνική ταινία η χρήση του, αλλά δεν είναι έτσι. Μην βάζεται στο μυαλό σας αυτους που είχαν τα ταζί της δεαετίας του ’70 αλλά κάτι σύγχρονο, που μπορεί να βοηθήσει αν κινείστε με λίγο ανοιχτά τα παράθυρα ή και καθόλου. Στα καταστήματα αξεσουάρ μπορείτε να βρείτε σε διάφορα μεγέθη.

Υφασμάτινα καλύμματα
Αν τα καθίσματά σας είναι από βινύλιο ή δέρμα, τότε έχετε νοιώσει στο δέρμα σας την θέρμη του καλοκαιριού. Αν δεν αντέχετε την όψη σαλονιού με… ριχτάρια όταν κινείστε. Ρίξτε πάνω τους υφάσματα όταν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και βγάλτε οδηγείτε. Έτσι θα γίνει λίγο πιο ευχάριστο.

Αντηλιακές μεμβράνες
Προστατέψτε εσάς και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητό σας, προσθέστε στιλ, μειώστε το κόστος μετακίνησης και διατηρήστε το εσωτερικό του οχήματός σας σαν καινούριο, κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Με αυτές το κλιματιστικό, έχοντας να αντιμετωπίσει χαμηλότερες θερμοκρασίες, λειτουργεί λιγότερο και αυτό μειώνει τόσο την κατανάλωση βενζίνης όσο και το κόστος για την συντήρησή του.

Πηγή: newsauto.gr