Με τα περισσότερα από τα δύο τρίτα των Ελλήνων στη χώρα σε καραντίνα βάσει κρατικών εντολών παραμονής στο σπίτι, πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα οδηγούν πολύ λιγότερο – αν όχι καθόλου – κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid.

Ο Steven Greenspan, εκπαιδευτής και διευθυντής εκπαίδευσης στο Universal Technical Institute, είναι πιστοποιημένος τεχνικός, ο οποίος εργάστηκε για 30 χρόνια σε πολλαπλές αντιπροσωπείες της Chevrolet. Παρακάτω, ο Greenspan μας δίνει τις 3 βασικές συμβουλές για τη διατήρηση ενός αυτοκινήτου ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα:

Διατηρήστε τα καύσιμα και τα λάδια

«Η βενζίνη συνήθως θα διαρκέσει σε ένα αυτοκίνητο για 6 μήνες, καλό θα είναι να φεύγουν τα αέρια από το ντεπόζιτο ανάλογα και με τις διακυμάνσεις των καιρικών συνθηκών. Σε όχημα με καύσιμο ντίζελ, το τρίκ είναι να γεμίσετε τη δεξαμενή με καθαρό νωπό diesel.

Οδηγείτε τακτικά για την φόρτιση της μπαταρίας σας

“Τα σημερινά οχήματα υψηλής τεχνολογίας έχουν συχνά πολλούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά που βρίσκονται πάντα σε λειτουργία και παρακολουθούν τα συστήματα του αυτοκινήτου.Αυτά τα ηλεκτρονικά απορροφούν ενέργεια και εάν ένα αυτοκίνητο κάθετε και δεν επαναφορτίζεται, η μπαταρία μπορεί να πεθάνει μέσα σε δύο εβδομάδες.Για να αποφύγετε μια νεκρή μπαταρία, συνιστάται ο ιδιοκτήτης να πάρει το αυτοκίνητο για μια σύντομη διαδρομή έστω 5-10 λεπτά. “

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών

“Τα ελαστικά χάνουν φυσικά αέρα, οπότε είναι καλή ιδέα να ελέγχετε συχνά την πίεση των ελαστικών και να διατηρείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή για την πίεση των ελαστικών. Τα ελαστικά γεμάτα με διαρροή αζώτου είναι λιγότερα από εκείνα που είναι γεμάτα με οξυγόνο”.