Η βία από όπου και αν προέρχεται είναι βία, δεν μπορεί να διορθώσει δεν μπορεί να θεραπεύσει, η να αντιστρέψει κάτι βίαιο που προηγήθηκε

Ένα βίντεο ντοκουμέντο η μία νόμιμη σύλληψη έχουν πιο πολλή δύναμη από μια γροθιά η ένα γκλόπ.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών κατά πολιτών αλλά και τα χθεσινά βίαια επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, προκαλούν ανησυχία για τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλα βίαια επεισόδια στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, είναι προφανές πως πέρα από την όποια αντιπαράθεση της αστυνομίας με διάφορες ομάδες αγνώστων, η κοινωνία, η οποία τελεί υπό περιορισμό εδώ και έναν χρόνο λόγω της επιδημίας του κορωνοιού, είναι εν βρασμώ και αναζητά εκτόνωση.

Τώρα είναι η στιγμή όμως που πρέπει ο κόσμος να δείξει σύνεση και λογική για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Ο κόσμος είναι προφανές ότι δεν εμπιστεύεται την δικαιοσύνη, παρά την απόφαση διαθεσιμότητας του αστυνομικού που ξυλοκόπησε πολίτη πριν κάποιες μέρες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όλα τα χθεσινά επεισόδια έχουν καταγραφεί στο video, η στιγμή της επίθεσης στο ”2:20”

Από την μεριά της ΕΛΑΣ ο Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε χαρακτηριστικά πως πριν χτυπήσουν τον νεαρό αστυνομικό, οι άγνωστοι – για την ώρα – δράστες του αφαίρεσαν το κράνος. «Λέγαμε από την αρχή πως κάποιοι για να μεγαλώσουν την ένταση θέλανε νεκρό αστυνομικό. Χτες δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να πρυτανεύσει η λογική, να «πέσουν τα αίματα», να πέσουν όλες αυτές οι οξύνσεις και οι αντιθέσεις ένθεν κι ένθεν».

Κάλεσε, παράλληλα, τους συναδέλφους του να παραμείνουν ήρεμοι.

Κληθείς να σχολιάσει βίντεο, όπου καταγράφονται άνδρες της Ομάδας Δράση να φωνάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε», «να τους γ@@@με» και λοιπές απειλές, ο Σταύρος Μπαλάσκας αρκέστηκε να σχολιάσει πως οι συνάδελφοί του εργάζονται σιωπηλά και δεν φωνάζουν συνθήματα.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν αναφορές πως τουλάχιστον είκοσι άτομα έχουν δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από την εκδικητική μανία των δικυκλιστών της ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι οποίοι έως και αργά τη νύχτα κυνηγούσαν και έδερναν κόσμο στη Ν. Σμύρνη και σε γειτονικές περιοχές.

Στο μεταξύ καθώς στα social media υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για αυξημένη παρουσία της αστυνομίας και κυνηγητό πολιτών σε στενά αρκετή ώρα μετά τον τραυματισμό αστυνομικού, κυκλοφόρησε και το ακόλουθο βίντεο.