Ο Έρικ Σμιντ, πρώην CEO της Google αγόρασε ένα μοναδικό ρετιρέ αξίας 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην καρδιά της Νέας Υόρκης, προκειμένου να έχει ένα ακόμη μέρος για να μπορέσει να μείνει. Συγκεκριμένα το εκπληκτικό αυτό διαμέρισμα το οποίο είναι 595 τετραγωνικά(!) βρίσκεται στην περιοχή Bond Street του Μανχάταν, με τις φωτογραφίες οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει να προκαλούν δέος.

Άλλωστε το εν λόγω ρετιρέ μέσα σε όλα τα υπέρ lux πράγματα τα οποία διαθέτει, έχει και μια ταράτσα από την οποία φαίνεται όλη η Νέα Υόρκη σε πανοραμική θέα. Κάπως έτσι η τιμή των περίπου 28 εκατ. δολαρίων μπορεί να δικαιολογηθεί, αφού επί της ουσίας μιλάμε για ένα ανάκτορο.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η περιουσία του Σμίντ, η οποία εκτιμάται στα 20 δισεκατομμυρία δολάρια του επιτρέπει να έχει ως… χόμπι την αγορά πανάκριβων βιλών, αφού στην συλλογή του έχει ένα αρχοντικό στο Λος Άντζελες, στο Χόλμπι Χιλς, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές στις ΗΠΑ. Άλλωστε αυτό φαίνεται πως είναι το χόμπι του, με το οποίο μπορεί να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του, αλλά και να… ξεχνιέται από τις πολλές ώρες εργασίας.