Πρόκειται για κολοσσιαίες μαύρες τρύπες με μάζα εκατοντάδες δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου. Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι οι μαύρες τρύπες αυξάνουν την μάζα τους απορροφώντας την κοσμική ύλη που συλλαμβάνει η αδιανόητα ισχυρή βαρυτική τους έλξη. Νεφελώματα, άστρα, πλανήτες και γενικότερα οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στο βαρυτικό βεληνεκές μιας μαύρης τρύπας πέφτει θύμα της και γίνεται… τροφή της.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί περίπου 200 κολοσσιαίες μαύρες τρύπες που φαίνεται ότι υπήρχαν όταν το Σύμπαν περίπου ενός δισ. ετών ενώ έχει εντοπιστεί μια κολοσσιαία μαύρη τρύπα που υπήρχε μόλις 700 εκατ. έτη μετά τη γέννηση του Σύμπαντος. Όμως σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία εκείνο το χρονικό διάστημα δεν υπήρχαν ακόμη τόσοι γαλαξίες, άστρα και γενικότερα ποσότητες κοσμικής ύλης που να δικαιολογεί την ύπαρξη μαύρων τρυπών αυτού του μεγέθους.about:blankRemaining Time-0:00FullscreenMute

Ομάδα αστροφυσικών με άρθρο της στο διαδικτυακό αρχείο προδημοσιεύσεων Arxiv αναφέρει ότι αυτές οι πανάρχαιες κολοσσιαίες μαύρες τρύπες γεννήθηκαν εντός του πρώτου δευτερολέπτου μετά την Μεγάλη Έκρηξη και τη γέννηση του Σύμπαντος. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι αυτές οι μαύρες τρύπες συνεχίζουν να διατηρούν στο περιβάλλον τους τα ίχνη της Μεγάλης Έκρηξης και αν επιμείνουμε στις παρατηρήσεις σε αυτές τις τρύπες πιθανώς να τα εντοπίσουμε και να αποκτήσουμε έτσι απίστευτης σπουδαιότητας στοιχεία για την γέννηση του Σύμπαντος.

Πηγή: Naftemporiki