Στην απογραφή η οποία πραγματοποιείτε αυτή την περίοδο αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες συνταρακτικές αλλαγές!

Μια από αυτές φαίνεται πως έχει να κάνει με το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα γίνει η 3η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα! Δηλαδή το «Μεγάλο Κάστρο» θα περάσει σε πληθυσμό την Πάτρα και θα μείνει πίσω μονάχα από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Συγκεκριμένα όπως τονίζουν ρεπορτάζ από τις μέχρι τώρα απογραφές, το Ηράκλειο έχει μεγαλώσει, έχει αναπτυχθεί και τα τελευταία χρόνια οι γεννήσεις είναι περισσότερες από τους θανάτους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως γενικότερα η πρωτεύουσα της Κρήτης αποτελεί ένα προορισμό στον οποίο ολοένα και περισσότερος κόσμος θέλει να μείνει μόνιμα, καθώς πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια καλή-άνετη ζωή.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως το Ηράκλειο θα περάσει την Πάτρα σε πληθυσμό και θα ανέβει κατά μια θέση στην κατάταξη με τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ελλάδα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως μετράμε μόνο τον πληθυσμό στην πόλη και όχι στον νομό.

Συνεπώς η μέτρηση θα αφορά μονάχα την πόλη του Ηρακλείου και τις τριγύρω περιοχές που πιάνονται ως Ηράκλειο και όχι όλο τον νομό, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος.