Κατάφερες επιτέλους να κανονίσεις εκείνο το ταξίδι που ήθελες καιρό να κάνεις. Νιώθεις πανέτοιμος και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να σου χαλάσουν την εμπειρία.

Πολλές φορές ανυπομονούμε τόσο για το ταξίδι που έχουμε οργανώσει με αποτέλεσμα να πέφτουμε σε πολλά λάθη και παγίδες. Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και φρόντισε να τα αποφύγεις.

1. Δεν κλείνετε το ταξίδι από νωρίς

Μερικές φορές είναι δύσκολο να προγραμματίσετε το ταξίδι σας από νωρίς, αλλά όσο πιο γρήγορα κλείσετε εισιτήρια και διαμονή, τόσο πιο πολλά χρήματα θα γλιτώσετε.

Συμβουλή: Αν ψαχτείτε τρεις με τέσσερις μήνες νωρίτερα θα βρείτε προσφορές, ακόμα κι αν πρόκειται να ταξιδέψετε τη high season.

3. Προσπαθείς να δεις όλα

Είναι κατανοητό ότι ο ενθουσιασμός του ταξιδιού μπορεί να σε παρασύρει στο να θέλεις να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις από το ένα αξιοθέατο στο άλλο. Ο στόχος του ταξιδιού δεν είναι να γυρίσεις πίσω με υπερκόπωση. Πώς θα ανακαλύψεις τις άγνωστες ομορφιές κάθε προορισμού με τόσο σφιχτό πρόγραμμα; Μια χαλαρή βόλτα στις γειτονιές της πόλης μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης με τεράστια ουρά.

5. Δεν έρχεσαι σε επαφή με τους ντόπιους

Είτε γιατί ταξιδεύεις με παρέα είτε γιατί είσαι λιγάκι καχύποπτος, είναι πολύ εύκολο να περάσεις όλες τις διακοπές σου χωρίς να ανταλλάξεις μια κουβέντα με ντόπιο. Λάθος! Πολλά από τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν σε ένα ταξίδι μπορεί να προκύψουν από τη γνωριμία σου με ντόπιους.

2. Παίρνεις πολλά πράγματα μαζί σου

Αν πακετάρεις έχοντας στο νου το χειρότερο σενάριο ή συνηθίζεις να φτιάχνεις βαλίτσα στο παρά πέντε ρίχνοντας τα άπαντα της ντουλάπας σου μέσα, σίγουρα καταλήγεις πάντα με μια ασήκωτη αποσκευή γεμάτη περιττά πράγματα. Για ένα τριήμερο δεν χρειάζεσαι 4 ζευγάρια παπούτσια, ούτε ένα νεσεσέρ που έχει μέσα όλο σου το μπάνιο. Κάνε μια λίστα με τα απαραίτητα και πάρε μαζί σου πράγματα που ταιριάζουν.

4. Κουβαλάτε πάνω σας πολλά χρήματα

Σίγουρα είναι απαραίτητο να έχετε μετρητά, αλλά με το να παραγεμίζετε το πορτοφόλι σας το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γίνετε στόχος των ελαφροχέρηδων.

Συμβουλές: 1) Υπολογίστε με λεπτομέρεια πού και πόσα θα ξοδέψετε, ώστε να μην κουβαλάτε επιπλέον χρήματα. 2) Χρησιμοποιήστε χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες.

6. Δημοσιεύεις συνέχεια στα social

Το να είσαι συνέχεια με το κινητό στο χέρι για να σηκώνεις stories στο instagram, δεν σε βοηθάει να βυθιστείς σε μια αυθεντική εμπειρία, να απολαύσεις το ταξίδι με όλες σου τις αισθήσεις, να γνωρίσεις πραγματικά τον τόπο που ταξιδεύεις και τους ανθρώπους του. Δες, νιώσε, ζήσε και απόλαυσε χωρίς να καταγράφεις κάθε στιγμή της μέρας σου.