Η Σάσα Μπάστα σε μια και μοναδική εμφάνιση που έκανε στο Ηράκλειο Κρήτης, σ’ ένα υπέροχο καλοκαιρινό βράδυ, δίπλα στη μυρωδιά της θάλασσας,  ώριμη, γλυκιά και κατασταλαγμένη όσο ποτέ, μίλησε στο Dope.

Ποιές είναι οι μουσικές προτιμήσεις του κόσμου στην Ελλάδα;

Νομίζω ότι η εποχή που διανύουμε, η εποχή της κρίσης, κάνει τον κόσμο να στρέφεται ακόμη περισσότερο στο λαϊκό τραγούδι γιατί με αυτό τον τρόπο εκδηλώνονται. Ετσι βλέπουμε ανθρώπους που εκφράζονται πλέον με τα παραδοσιακά μας τραγούδια, όπως το κλαρίνο κλπ.

Τι πιστεύετε ότι έχουν ανάγκη οι άνθρωποι που έρχονται να σας ακούσουν;

Ο κόσμος πάνω απ’ όλα θέλει να περάσει καλά, δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, έρχονται για να περάσουν καλά και νομίζω ότι αυτή είναι η δική μας δουλειά, να περνάνε καλά και να ξεχνιούνται από όλα τα υπόλοιπα που περνά η καημένη μας Ελλάδα, και που περνάμε όλοι μας βασικά.

Τι είναι αυτό που εσείς απολαμβάνετε στις live εμφανίσεις σας;

Τον κόσμο. Τον κόσμο που σε κάθε μέρος είναι τελείως διαφορετικός. ‘Αλλοι είναι πιο θερμοί, δηλαδή δεν μπορώ να συγκρίνω την Κύπρο με την Ελλάδα, όπως επίσης δεν μπορώ να συγκρίνω τη Λάρισα με την Πάτρα, γιατί απλά έχουν εντελώς διαφορετικό κοινό, διαφορετική νοοτροπία και διαφορετικό τρόπο διασκέδασης. Πάντα όμως με πλαισιώνουν με την ίδια αγάπη.
Αυτό είναι που με ευχαριστεί. Η αγάπη του κόσμου, η αγκαλιά και η αποδοχή τους.

Λίγα λόγια για την Κρήτη

Σήμερα είμαι εδώ με τον κ. Λευτέρη Πανταζή και τον Κωνσταντίνο Νάζη και ευχαριστώ το Thalassa Club που μου έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθώ πάλι αυτό τον υπέροχο τόπο, με το καταπληκτικό κοινό.
Αν εξαιρέσετε μια εμφάνιση που έκανα πέρυσι την Πρωτοχρονιά στις Μοίρες, τραγούδησα στην Κρήτη ξανά πριν 10 χρόνια, όπου έχω περάσει υπέροχες στιγμές και έχω κάνει υπέροχες διακοπές. Οι Κρητικοί κάνουν τη διαφορά γιατί είναι εντελώς αλλιώτικοι άνθρωποι. Είναι ντόμπροι. Και τι εννοώ με αυτό. Δεν θα έρθουν να σου πουν “Αχ γλυκιά μου” κι από πίσω σου να λένε άλλα. Είναι όπως σας είπα, ντόμπροι.

Θα θέλατε να πείτε κάτι στο κοινό σας;

Ναι, θα ήθελα να τους πω να φροντίζουν να έχουν μόνο υγεία. ‘Οταν έχεις υγεία ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα.