Είναι ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια James Bond που έχουν γραφτεί ποτέ αλλά δεν έχει ακουστεί σε καμία από τις ταινίες.

Τα τελευταία 59 χρόνια, τα μουσικά θέματα των ταινιών James Bond έχουν αναλάβει καλλιτέχνες όπως ο Tom Jones, ο Paul McCartney, η Carly Simon, ο Bono, η Madonna και πιο πρόσφατα, η Billie Eilish. Αλλά ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια James Bond που γράφτηκε ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία από τις ταινίες, αναφέρει το openculture.

Το 2015, ο Thom Yorke των Radiohead και η παρέα του δημιούργησαν ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι για την ταινία «Spectre». Το κομμάτι έχει ύφος blues αλλά και instrumental στο γνώριμο στυλ των Radiohead και ενσαρκώνει την «αγάπη της μπάντας για τη ρυθμική αμφισημία. Η ομορφιά και η απλότητα της μουσικής έρχονται σε οδυνηρή αντίθεση με τις λέξεις αντανακλώντας τέλεια τον διχασμό του σύγχρονου James Bond, ενός ανθρώπου που προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή μεταξύ αγάπης και καθήκοντος».

Επιπλέον, το τραγούδι των Radiohead περιλαμβάνει επίσης απροσδόκητες αλλά άψογες συνθετικές και ορχηστρικές κινήσεις τύπου Bond. «Είναι τζαζ αλλά ασυμβίβαστο», λέει ο εκφωνητής του βίντεο, Barnaby Martin. «Είναι μια σύγχρονη αναπαράσταση των ενορχηστρώσεων της μπάντας του John Barry». Σε κάθε ενότητα το κομμάτι διατηρεί εξαιρετικά την ένταση μεταξύ των Radiohead και του Bond, δημιουργώντας «έναν συναρπαστικό και ταυτόχρονα σκοτεινό μουσικό κόσμο.

Πηγή: Lifo