Εδώ θα βρείς κάποιες συμβουλές για να επιβιώσεις μέχρι την άνοιξη που έρχεται χωρίς βήχα, πυρετό, συνάχι πιο απλά “Να είσαι υγιής!”

Τώρα είναι η εποχή του χειμώνα η μάλλον, η εποχή του κρυολογήματος, της γρίπης, της αμυγδαλίτιδας, της βρογχίτιδας και της πνευμονίας. Οι άμυνές σας δεν θα είναι πάντα στα καλύτερά τους, αλλά οι συμβουλές που περιγράφονται σε αυτό το υλικό από το Dope Mag θα σας βοηθήσουν. Και αν τελικά αρρωστήσετε; Ε δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

  1. Μην αγγίζετε τον εαυτό σας …

… εκτός αν τα αποστειρωμένα χειρουργικά γάντια είναι μέρος της ντουλάπας σας. Ανείσαι από αυτούς που τρίβουν τα μάτια τους και τη μύτη τους με ακριβώς τα ίδια χέρια που χάιδεψαν τα μικρόβια, θα πάρουν μια μόλυνση με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, με 41% υψηλότερη πιθανότητα από εκείνους που κρατούν γάντια στις τσέπες τους. (Εντάξει λέμε τώρα).

2. Πήγαινε γυμναστήριο για προπόνηση πρίν την ένεση

Επισκεφθείτε το γυμναστήριο πριν κάνετε το εμβόλιο της γρίπης. Μετά τα βάρη και την εντατική γυμναστική στα πάνω άκρα η φλεγμονή που εμφανίζεται στους μυς θα ενισχύσει την ανοσολογική απάντηση του σώματός σας στον ιό από το εμβόλιο (πηγή: Brain, Dehavior and Immunity, USA). Πόσο πρέπει να ιδρώσετε πριν την μέρα της σύριγγας; Αρκούν 25 λεπτά προπόνησης στους μυς των πάνω άκρων και των βραχιόνων.

3. Φάε γιαούρτι για προβιοτικά

Βάλτε ως στόχο να τρώτε τουλάχιστον μία μερίδα ζωντανού γιαουρτιού με γαλακτοβακίλλια την ημέρα και οι πιθανότητές σας να παγιδεύσετε τη μόλυνση θα πέσουν κατά ένα τέταρτο περίπου (στοιχεία από την Clinical Nutrition, ΗΠΑ).

4. Μασήστε

Ανανεώστε την αναπνοή σας και σταματήστε τη μόλυνση. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ξυλιτόλη, μια γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε πολλές τσίχλες, παρεμποδίζει σημαντικά έως 30% την ριζοβολία στο σώμα σας του Streptococcus pneumoniae diplococcus. Ωραίο όνομα ε; Εξηγούμε καλύτερα: είναι η μηνιγγίτιδα, η μέση ωτίτιδα, η ιγμορίτιδα, η πνευμονία.

5.Πάρε δύναμη με μαύρο και πράσινο τσάι

Το μαγικό συστατικό του πράσινου τσαγιού – epigallocatechin gallate (EGCG) θα σας κρατάει πάντα υγειείς Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό γνώρισμα του notorious gallate που βρίσκεται στο μαύρο τσάι είναι ότι καταστρέφει τους ιούς της γρίπης και τους εμποδίζει να εισέλθουν στον οργανισμό σας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η δροσερή κατεχίνη μπορεί ακόμη και να εμποδίσει τη δράση των βακτηρίων που προκαλούν πνευμονία.

6. Βότανα στο πιάτο σου

Προσθέστε δεντρολίβανο στα πιάτα σας. Έτσι, εσείς, χωρίς να το γνωρίζετε, καταναλώνετε ένα ισχυρό αντιικό φάρμακο – το καρνοσικό οξύ. Σύμφωνα με τους Κορεάτες ερευνητές, αυτή η ουσία βοηθά στην προστασία του σώματός σας από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και όλα τα κακά που σχετίζονται με αυτό.

7. Πλύνετε καλά τα χέρια σας

Χαιρετάτε πολύ κόσμο ; δίνεις πολλές χειραψίες ; πλύνετε τα χέρια σας, γυρίσατε απο την δουλειά ; πλύνετε τα χέρια σας. Καθίσατε για να φάτε ; πλύνετε τα χέρια σας. Βλέπατε τηλεόραση ; είσασταν στον υπολογιστή ; πλύνετε τα χέρια σας.

8. Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με βιταμίνες

Προιόντα στήν αγορά υπάρχουν πολλά όχι όμως σαν τα προιόντα της forever από την Αμερική που σου δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις. Το Argi L Αργινίνη σου παρέχει την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα L-Αργινίνης, ένα βασικό αμινοξύ για τη βέλτιστη αμυντική λειτουργία του οργανισμού σε οτιδήποτε. Εμπλουτισμένο με βιταμίνες και φρούτα, είναι ένα πλήρες συμπλήρωμα που υποστηρίζει όλο το σώμα ενώ προσθέτει και γεύση μούρων στο αγαπημένο σας ρόφημα.