Η ιστορία μιας ομάδας γειτονιάς του Ηρακλείου από τα τοπικά πρωταθλήματα στις εθνικές κατηγορίες

Κάπου στην Κρήτη στο Ηράκλειο υπάρχει ένα μεγάλο προάστιο που λέγεται Πόρος από τα μεγαλύτερα και πιο ζωντανά προάστια του Ηρακλείου, ένα προάστιο… λιμανίσιο καθώς επεκτείνεται στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Κρήτης. Το 2012 λοιπόν παρέα Ποριανών λίγο για χαβαλέ και πολύ από αγάπη για την μπάλα ίδρυσαν το ποδοσφαιρικό σωματείο του Πόρου.

Έκτοτε ξεκίνησε ένα ταξίδι πολύ όμορφο που βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί, έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας αλλά και του ποδοσφαίρου του Ηρακλείου και της Κρήτης. Και παράλληλα ένα ταξίδι που πολλοί θα ζήλευαν καθώς το σωματείο από το 2012 που ιδρύθηκε και τη Γ’ τοπική κατηγορία Ηρακλείου που ξεκίνησε, βρέθηκε σε μόλις 7 χρόνια, το 2019, να εκπροσωπεί την πρωτεύουσα της Κρήτης και τα Ανατολικά Προάστια της πόλης στα Εθνικά πρωταθλήματα και στη Γ’ Εθνικη!

Το ποδοσφαιρικό… θαύμα του Α.Ο. Πόρου οφείλετε όλα αυτά τα χρόνια στους παράγοντες απλούς φίλους της ομάδας και στον ισχυρό άνδρα και αναμορφωτή του Πόρου Γιάννη Ασσαργιωτάκη που κόντρα σε όλους και όλα, μακριά από συστήματα και διαπλοκές έχει το σωματείο στο υψηλότερο σκαλί που θα μπορούσε να βρίσκεται. Ο Γιάννης Ασσαργιωτάκης άλλαξε επίπεδο τον Α.Ο. Πόρου και παράλληλα έδειξε και συνεχίσει να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για την περιοχή όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έχει στην καρδιά του, διαφημίζοντάς την μέσω της παρουσίας της ομάδας στα Εθνικά πρωταθλήματα. Καλύβοντας οικονομικά τις υποχρεώσεις του Πόρου όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις όπου προπονείται (“Lido Soccer”, βοηθητικό Παγκρητίου Σταδίου) και δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της (Ατσαλένιο) η ομάδα μιας και δεν διαθέτει δικό της γήπεδο ακόμη.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Ασσαργιωτάκης και η διοίκηση του Πόρου καλύπτουν επίσης όλα τα έξοδα της Ακαδημίας, ως γνωστόν η συμμετοχή των παιδιών στην Ακαδημία του Πόρου είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Και φέτος προχωρούν σε μία πρωτοποριακή κίνηση για πρώτη φορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Κατεβάζουν στην Κρήτη τον μεγάλο Βασίλη Χατζηπαναγή για ένα δωρεάν camp με τον μεγάλο άσο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ενημερωτικό δελτίο τύπου του Πόρου αναφέρει σχετικά:

«Ο τεράστιος ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ, ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο “ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ” του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο άνθρωπος που χάρισε απίστευτες στιγμές, θέαμα και ήθος στα ελληνικά γήπεδα, γίνεται… συνοδοι(ΠΟΡΟΣ) του ΠΟΡΟΥ μας!

Η διοίκηση των μπλε” ήρθε σε συμφωνία με τον μεγάλο “ΒΑΣΙΑ” ο οποίος κατεβαίνει στο Ηράκλειο για να… τσεκάρει τα ταλεντάκια του προαστίου, της πόλης, του νόμου και όλου του νησιού!

Το ανοικτό camp ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ έρχεται το διήμερο 27 – 28 Νοεμβρίου στο Δημοτικό γήπεδο “Ικάριο” με ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή και συμμετοχή για όλα τα παιδάκια του Ηρακλείου και της Κρήτης!

Τα ταλεντάκια που θα επιλέξει ο “ΒΑΣΙΑ” και οι συνεργάτες του θα στελεχώσουν τη ΔΩΡΕΑΝ Ακαδημία του Πόρου! Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο!

Το camp διοργανώνεται από τον Πόρο και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Γιατί ΠΟΡΟΣ ίσον KΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!»

Συντονίσου με το POROS TV