Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός στην αναμέτρηση των Μιλγουόκι Μπακς ενάντια στους Φοίνιξ Σανς, οδηγώντας τα Ελάφια στη νίκη με 105-98 και συνάμα στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Ο Greak Freak τελείωσε το παιχνίδι με 50 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες, όντας ο πρωτομάστορας της τεράστιας επιτυχίας της ομάδας του.

Άλλωστε οι Μπακς είχαν να δουν τίτλο για πάνω από 50 χρόνια, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η χαρά και η ένταση για το συγκεκριμένο γεγονός να είναι τεράστια. Μάλιστα ο Γιάννης αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, κερδίζοντας το λεγόμενο Finals MVP, ως υποστέγασμα των τρομερών του εμφανίσεων.

Κάπως έτσι ο Γιάννης κατέκτησε το πρώτου του πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και βάζει πλώρη για μια ακόμη πιο λαμπρή καριέρα στην οποία θα επιδιώξει να πάρει και άλλα πολλά δαχτυλίδια πρωταθλητή. Άλλωστε το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι κάτι τεράστιο και εξωπραγματικό, με τον 26χρονο αθλητή να κάνει πρωταθλήτρια την ομάδα η οποία επί της ουσίας του… άνοιξε την πόρτα του ΝΒΑ και του έδωσε την ευκαιρία να γίνει αυτός που είναι σήμερα.