Μπορεί ολα τα χρόνια να ήσασταν οι καλύτεροι φίλοι, υπάρχουν όμως προβλήματα που μπορούν να πλήξουν την σχέση σας το Dope σας τα επισημαίνει.

Η υγεία του πέους είναι πολύ σημαντική για έναν άντρα καθώς δεν περιορίζεται μόνο στην ικανότητα της στύσης, της εκσπερμάτισης και της γονιμοποίησης. Το «εργαλείο» είναι δείκτης υγείας και είναι επίσης ειδοποιητήριο για μελλοντικές παθήσεις, οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμη στήν επιφάνεια. Δεν πρέπει να αγχώνεσαι η να φοβάσαι, αλλά να αναγνωρίσεις τα σήματα κινδύνου της υγεία σου και να απευθυνθείς σε γιατρό.

Αιτίες

Οργανικές αιτίες για την στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, ο διαβήτης, η υπέρταση, χειρουργικές επεμβάσεις, τραυματισμοί του σηραγγώδους σώματος. Αυτά συχνά προκαλούν βλάβες σε αγγεία ή σηραγγώδη σώματα. Κυρίως άντρες μεγαλύτερης ηλικίας πάσχουν από ΣΔ, σύμφωνα με εκτιμήσεις κάθε δεύτερος άντρας άνω των 40. Σύμφωνα με αμερικάνικες μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το 52% όλων των αντρών άνω των 40 ετών έχει, άλλοτε σημαντικά και άλλοτε λιγότερα σημαντικά, προβλήματα στύσης.

Νιώθεις πεσμένος

Η απώλεια στύσης περισσότερο απο δύο φορές το μήνα σημαίνει ότι η καρδιά σου έχει πρόβλημα. Τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος είναι μικρά και στενεύουν αρκετό καιρό πρίν από αυτά της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Δέν έχεις διάθεση για σεξ

Αιτία μπορεί να είναι η αποφρακτική άπνοια ύπνου αλλιώς υπνική άπνοια. Οι επιστήμονες υποπτεύονται πως το πρόβλημα οφείλεται στις ορμόνες του σεξ, όπως η τεστοστερόνη, τα επίπεδα των οποίων αυξάνονται όταν κοιμόμαστε και ελαττώνονται όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου. Επειδή η υπνική άπνοια προκαλεί διακοπτόμενο ύπνο και χρόνια έλλειψη ύπνου, μπορεί να ελαττώνει τα επίπεδα αυτών των ορμονών οδηγώντας στη σεξουαλική δυσλειτουργία.  Τα καλά νέα είναι πως άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η διόρθωση της άπνοιας βελτιώνει και την ερωτική ζωή.

Κόκκινα ούρα

Το αίμα στα ούρα μπορεί να αποτελεί σημάδι καρκίνου του προστάτη, της ουροδόχου κύστης η κάποια πάθηση στα νεφρά. Μπορεί ακόμη να είναι και μια προστατίτιδα, μια φλεγμονή δηλαδή του αδένα που προκαλείται απο μόλυνση e.coli και proteas. Σε κάθε περίπτωση ζήτα απο τον γιατρό σου να το ελέγξει.

Κόκκινη βάλανος 

Η ερυθρότητα στη βάλανο του πέους πολλές φορές μαζί με πόνο, είναι σύμπτωμα βαλανίτιδας, η οποία προκαλείται από την ύπαρξη βακτηρίων και μυκητών. Βασικότερη αιτία της βαλανίτιδας είναι η κακή υγιεινή, με αποτέλεσμα παθογόνα βακτήρια να εξαπλώνονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και να προκαλούν τη λοίμωξη. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ερεθισμό από κάποιο σαπούνι/αφρόλουτρο, είτε λόγω των συστατικών που περιέχει είτε λόγω της επακόλουθης ξηρότητας που προκαλεί. Σπανιότερα, η βαλανίτιδα είναι αποτέλεσμα σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος όπως ο έρπης και η γονόρροια. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις εξετάσεις αίματος, για να σιγουρευτείς οτι δεν πάσχεις απο διαβήτη. Ζήτα αμέσως την βοήθεια του γιατρού σου.

Συχνοουρία

Αλλιώς καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ,σπάνια πρίν και μετά τα 40 αλλα με αυξημένη πιθανότητα για την ηλικία των 70-80 .

Χρώμα

Η Αθηροσκλήρωση είναι ένα συχνό πρόβλημα που προκύπτει καθώς περνούν τα χρόνια και εμποδίζει τη ροή του αίματος, επηρεάζοντας την καρδιά, τον εγκέφαλο και το πέος. Με λιγότερη κυκλοφορία αίματος στην περιοχή το πέος αποκτά πιο ανοιχτό χρώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας μιας και ένας ετήσιος έλεγχος μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι όλα λειτουργούν ρολόι.

Προληπτικά:

Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα.
Περπατήστε.
Μην ξεχνάτε τη σωματική άσκηση.
Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ.
Εκσπερματίστε πολλές φορές την εβδομάδα, ώστε να «ανοίγει» η περιοχή.

Μην ντρέπεστε να απευθυνθείτε σε ειδικό γιατρό.