Είναι περίεργο το πόσο οικεία μπορείς να νιώσεις με κάποια άτομα. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και ο Γιάννης Καράμαλης ο οποίος εκτός από πολύ ταλαντούχος, είναι πολύ προσγειωμένος και πολύ εξωστρεφής. Με αργά αλλά σταθερά βήματα εξελίσσεται σε έναν πολύ αξιόλογο καλλιτέχνη. Με χαρά και χαμόγελο μου παραχώρησε μια συνέντευξη για το Dope Mag.

Αρχικά πες μου λίγα πράγματα για σένα…Που γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μεγάλωσα και κατοικώ μέχρι και
σήμερα. Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία να ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι, μιας και σχεδόν ολόκληρη η οικογένειά μου έχει να κάνει με τη
μουσική. Η αγάπη μου για το τραγούδι ήταν εμφανής από την αρχή, έτσι κάπου στα 17 αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά!

Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου;

Όπως προαναφέρω σχεδόν όλη μου η οικογένεια έχει να κάνει με τη μουσική και το τραγούδι. Τα αδέρφια μου επαγγελματίες μουσικοί από πολύ μικρή ηλικία και οι γονείς μου εξαιρετικά καλλίφωνοι! Θυμάμαι πάντα σε οποιαδήποτε στιγμή της παιδικής μου ηλικίας να υπάρχει μουσική και τραγούδι στο σπίτι.

Με ποιό τραγούδι έγινες ευρέως γνωστός στο κοινό; Τι θεωρείς οτι ήταν αυτό που άγγιξε τον κόσμο στο συγκεκριμένο τραγούδι;

Το τραγούδι που αγάπησε περισσότερο ο κόσμος που με ακολουθεί είναι “Τα
βράδια ” σε μουσική και στίχους του συνεργάτη μου Μιχάλη Λουκάκη.
Βέβαια για να πω την αλήθεια υπήρξαν και υπάρχουν τραγούδια πολλών άλλων καλλιτεχνών που με σημάδεψαν κ που με “χαρακτήρισαν” κάπως στο μυαλό το κόσμου, όπως είναι του Παντελή Παντελίδη κ του Νότη Σφακιανάκη.

Βλέπουμε οτι τα τελευταία χρόνια η δισκογραφία στην Ελλάδα πεθαίνει
σιγά σιγά…Θεωρείς οτι αυτό δυσκολεύει στο να διαφημίσετε την δουλειά σας οι τραγουδιστές;

Η δισκογραφία έχει αλλάξει ρόλο από αυτόν που είχε στο παρελθόν. Πλέον
δισκογραφικά “επιβιώνουν” μόνο τα “μεγάλα ονόματα” της Ελλάδας όπως και του εξωτερικού. Στην δική μας “κατηγορία” φτιάχνουμε τραγούδια για να υπάρχουμε και να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια και ίσως αν θέλεις για να ικανοποιήσουμε τη δική μας ματαιοδοξία. Είναι φοβερά δύσκολο για ένα καλλιτέχνη να προσπαθεί να διαφημίσει την δουλειά του μέσα από την δισκογραφία, μιας κ είναι αρκετά δαπανηρό όλο αυτό. Συνήθως όλα τα έξοδα καλύπτονται από τον καλλιτέχνη και μόνο!

Τα Social media(Facebook,Twitter,Youtube κ.α) παίζουν βοηθητικό ρόλο πιστεύεις;

Βεβαίως και παίζουν τον ρόλο τους κι αυτά στο να διαφημίζουμε τη δουλειά μας κ την τέχνη μας! Ειναι πλέον καθοριστικής σημασίας, καθώς πλέον τα social media είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας!

Τι σημαίνει για σένα η μουσική Γιάννη;

Η μουσική για εμένα όσο κ αν ακούγεται τετριμμένο είναι η ίδια μου η ζωή! Είναι ο τρόπος έκφρασης για καθετί στη ζωή μου! Μπορώ να εκφράσω κάθε μου συναίσθημα… Χαρά και πόνο! Μπορώ να ταξιδέψω και να χαθώ σε έναν κόσμο διαφορετικό. Είναι δημιουργία! Είναι όλα εκείνα τα συναισθήματα που κάποιες φορές δεν μπορείς να περιγράψεις! Είναι ο τρόπος να επικοινωνείς με κάθε άνθρωπο στον κόσμο χωρίς καν να μιλάτε την ίδια γλώσσα! Είναι μαγεία!!!

Λένε οτι ο καλύτερος τρόπος να εκφραστεί η αγάπη και ο έρωτας είναι
μέσα από την μουσική. Εσύ συμφωνείς με αυτό;

Μα φυσικά! Με τη μουσική μπορείς να εκφράσεις κ να μεταφράσεις ολόκληρη τη ζωή! Άρα συμφωνώ απόλυτα ότι μπορεί να εκφράσει απόλυτα τα υπέρτατα συναισθήματα όπως την αγάπη κ τον έρωτα!

Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε πρότυπο για σένα;

Βεβαίως! Για κάθε καλλιτέχνη υπάρχει πάντα κάποιο πρότυπο που τον βοηθάει να εξελιχθεί σε αυτό που φαντάζεται κ θαυμάζει! Τα δικά μου πρότυπα ήταν κ είναι αρκετά και έχουν τον απόλυτο θαυμασμό μου μέχρι κ τώρα! Οι καλλιτέχνες λοιπόν της καρδιάς μου είναι Ο Νότης Σφακιανάκης, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Αντώνης Ρέμος κ ο Γιώργος Μαζωνάκης. 
Και φυσικά δεν ξεχωρίζω και δεν ξεχνώ καλλιτέχνες αγαπημένους όπως ο
Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιάννης Πουλόπουλος και ο Στράτος Διονυσίου.

Τι μουσικής ακούς; Μουσικές επιρροές;

Εδώ τώρα είναι περίπλοκα τα πράγματα. Συνήθως ακούω Ελληνική και ξένη μουσική. Από ξένη δεν έχω καμία επαφή με εμπορικά νέα κομμάτια. Προτιμώ κλασική rock και blues. Από ελληνικά και πάλι κινούμαι περισσότερο σε λαϊκό ύφος παλιό και νέο. Κατά καιρούς όμως “τρώω
κολλήματα” με διάφορα είδη… Γενικά η μουσική δεν έχει όρια και απολαμβάνω να την ανακαλύπτω.

Αυτή τη περίοδο σε τι φάση σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά Γιάννη;

Αυτή την περίοδο διανύω μια από τις καλύτερες φάσεις στα επαγγελματικά μου! Ετοιμάζω νέα τραγούδια με πολλή ανυπομονησία τολμώ να πω. Εμφανίζομαι στο MISTRAL SEASIDE στην παραλιακή Ηρακλείου όπου σημειώνουμε μεγάλη επιτυχία και έχω την χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, μουσικούς κ επιχειρηματίες!
Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά με Υγεία πάνω από όλα, αγάπη, ειλικρίνεια και κατανόηση!
Και να μην ξεχνάμε να γινόμαστε όλοι μια παρέα!!!

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη για την συνέντευξη και για τον χρόνο σου !
Εγώ σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε !