Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ελληνοαστραλός Τζoρτζ Καμπόσος νίκησε στα σημεία τον αήττητο μέχρι τη μεταξύ τους συνάντηση Τεοφίμο Λόπες μέσα στο «σπίτι» του και πήρε τη ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία των ελαφρέων βαρών.

Ο 28χρονος Ελληνοαστραλός πυγμάχος – με καταγωγή από τη Σπάρτη – ήταν ο μεγάλος νικητής, κατακτώντας τους τίτλους WBA, IBF, WBO και The Ring στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η νίκη του μάλιστα θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία της πυγμαχίας της Αυστραλίας και ήρθε μέσα στο «άντρο» του μέχρι πρότινος αήττητου Τεοφίμο Λόπες, στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

H απόφαση των κριτών δεν ήταν ομόφωνη κι ο Καμπόσος αναδείχτηκε νικητής με split desicion, καθώς δύο εξ αυτών «έβγαλαν» εκείνον νικητή στα σημεία (115-111, 115-112 υπέρ και 113-114 κατά).

Ο αγώνας καθ’ όλη τη διάρκεια του ήταν συγκλονιστικός. Ο Καμπόσος παρ’ ό,τι έχασε τους κρίσιμους 9ο και 10ο γύρους, κατάφερε να περάσει κάποια χτυπήματα που στο φινάλε έκαναν τη διαφορά, για να κατακτήσει τελικά τον 11ο γύρο και μαζί τη ζώνη του πρωταθλητή.