Σίγουρα θα έχετε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή σας έναν άντρα «παίκτη». Έναν άντρα που αρέσει, χωρίς να είναι απαραίτητα κούκλος, γραμμωμένος ή νέος και σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία του «γυναικά». Για να μην τα μπερδεύουμε αυτά, ο άντρας «γυναικάς» τρελαίνεται με τις γυναίκες, μπορεί να βαριέται γρήγορα, σίγουρα όμως ερωτεύεται και δίνεται συναισθηματικά μέχρι τουλάχιστον να δει μια… άλλη γυναίκα που θα του εξάψει το ενδιαφέρον.

Ο άντρας – παίκτης δεν διαφέρει πολύ από τον άντρα- γυναικά. Πρώτ΄απ΄όλα είναι πολύ δύσκολο να ερωτευτεί, δεύτερον του αρέσει το παιχνίδι και το κυριότερο θέμα του είναι ότι δεν μπορεί τη δέσμευση γι αυτό και λειτουργεί ως… παίκτης.

Πώς είναι ο άντρας – παίκτης;

Μπορεί να είναι ωραίος, μπορεί και όχι, μπορεί να είναι γυμνασμένος, μπορεί και όχι, μπορεί να είναι νέος, μπορεί και όχι. Γενικά, το πώς είναι η εξωτερική του εμφάνιση δεν παίζει κανέναν ρόλο. Αυτό που σίγουρα έχει είναι δυναμισμό, βγάζει έναν αέρα ανεξαρτησίας κι αυτοπεποίθησης (τελικά αυτοπεποίθηση δεν έχει βαθιά μέσα του αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνουμε εμείς), ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει πολλά απ΄όσα κάνει και λέει, είναι πολύ κοινωνικός, εξωστρεφής, περνάς υπέροχα μαζί του, είναι cool, ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες και πεθαίνει για «παιχνίδι».

Φαίνεται γλυκός, τρυφερός (και ναι μπορεί να είναι, αλλά όταν τελικά το παιχνίδι του ολοκληρωθεί μ΄επιτυχία, δεν φάινεται και πολύ η ευαισθησία του), μιλάει σε μια γυναίκα κι εκείνη νιώθει πως την καταλαβαίνει, τα λέει ωραία, ανοίγεται (μέχρι ενός ορίου) για να μπορέσει κι η γυναίκα που έχει απέναντί του να του ανοιχτεί και να τον εμπιστευθεί. Γιατί ο άντρας αυτός, το έχει «σπουδάσει» το παιχνίδι.

Τι θέλει ο άντρας- παίκτης;

Το παιχνίδι της κατάκτησης είναι αυτό που αναζητά, αυτό το βλέμμα της γυναίκας που είναι ξετρελαμένη μαζί του και φυσικά ο στόχος του είναι να μην μείνει μόνο στα λόγια και στα βλέμματα, αλλά να περάσει και στο επόμενο στάδιο που είναι το σεξ. Από αυτό παίρνει την επιβεβαίωση που του λείπει (έστω κι αν δεν φαίνεται), τονώνεται ο αντρικός του εγωισμός, νιώθει δυνατός.

Μπορεί να ερωτευθεί ένας άντρας – παίκτης;

Γενικά αυτός είναι ο μεγάλος του φόβος, το να ερωτευθεί. Προφανώς κι έχει δικά του προβλήματα που δεν τον αφήνουν να έρθει αληθινά κοντά με μια γυναίκα. Ίσως είναι ο φόβος της εγγύτητας, ο φόβος του πόνου ενός χωρισμού, ο φόβος της απόρριψης σε μια σχέση από μια γυναίκα που αγάπησε. Δεν θα του κάνουμε ψυχανάλυση τώρα αυτού του άντρα, απλώς αναφέραμε δυο τρία πράγματα που μπορεί να νιώθει και γι αυτό επιλέγει αυτόν τον μοναχικό τελικά δρόμο.

Στο καυτό ερώτημα τώρα του αν μπορεί να ερωτευθεί ένας τέτοιος άντρας, η απάντηση είναι «ΝΑΙ»! Απλώς είναι πολύ πιο δύσκολο αφού έχει δημιουργήσει αμυντικούς μηχανισμούς για να μην του συμβαίνει. Ποια γυναίκα μπορεί να τον κάνει να ερωτευθεί; Μια γυναίκα που δεν είναι δεδομένη, μια γυναίκα που δεν «πέφτει» στην παγίδα των τεχνασμάτων του, μια γυναίκα που δεν τον αφήνει να ολοκληρώσει το «παιχνίδι» του, μια γυναίκα cool που δεν θα τρέξει από πίσω του, που μπορεί στην αρχή να μην είναι διαθέσιμη, ώστε τελικά εκείνος ν΄ανοιχτεί και να έρθει αληθινά κοντά της. Μια γυναίκα που δεν τον κοιτάει και λιώνει, που δεν του στέλνει 58 μηνύματα τη μέρα, μια γυναίκα που καθυστερεί το «παιχνίδι» του.

Ο άντρας- παίκτης είναι μια δύσκολη περίπτωση άντρα, που μπορεί να σε κάνει να περάσεις καλά και να σε κάνει να νιώθεις σπουδαία και μοναδική, απλώς να μην έχει διάρκεια. Εσύ αποφασίζεις τι αντοχές έχεις, πόσο σου αρέσει κι αν μπορείς να τον ακολουθήσεις!