Ο Λιονέλ Μέσι για 7η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε νικητής της χρυσής μπάλας, με τον Αργεντινό σταρ να έχει κάνει πλέον το βραβείο προσωπική υπόθεση. Άλλωστε ο συγκεκριμένος αριθμός κατακτήσεων αποτελεί ρεκόρ και είναι πολύ δύσκολο εως και απίθανο στο μέλλον να βρεθεί κάποιος είτε να ισοφαρίσει, είτε να το σπάσει.

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως ο 2ος στην λίστα Κριστιάνο έχει 5, τότε μπορεί να καταλάβει κανείς για πόση μεγάλη διαφορά μιλάμε. Και μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε και ποιους παίκτες ο Μέσι είχε αντιπάλους(Λεβαντόφσκι, Σαλάχ), με αποτέλεσμα το βραβείο του να παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Βλέπετε η διαφορά του Μέσι με τους υπόλοιπους παίκτες που «μονομάχησαν» για την χρυσή μπάλα είναι απλή. Ο Λεβαντόφσκι είναι τρομερός σκόρερ, μπορεί να βάζει γκολ κάθε Σαββατοκύριακο, με οποιονδήποτε τρόπο, έχει καταφέρει να σπάσει απίθανα ρεκόρ, ο Σαλάχ είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να ντριμπλάρει σε κλειστούς χώρους, να κάνει φαντεζί κινήσεις και να σκοράρει και αυτός πολλά γκολ, ο Μπενζεμά ο οποίος τα τελευταία χρόνια διανύει τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του να είναι και αυτός ένας επιθετικός κλάσης, ωστόσο ο Μέσι είναι ένα σκαλί πάνω και από τους τρεις.

Διότι ο Μέσι μπορεί με την ίδια ευκολία να πασάρει, να ντριμπλάρει, να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή, να σκοράρει μέσα από την περιοχή, να σκοράρει μετά από αλλεπάλληλες προσποιήσεις, να σκοράρει με φάουλ και να μπορέσει να συνδυάσει με ένα μοναδικό τρόπο τόσο τις δημιουργικές αρετές, όσο και τις εκτελεστικές.

Και μέσα σε όλα αυτά, στο γήπεδο να «κολλά» την μπάλα στο αριστερό του πόδι και να μοιάζει ασταμάτητος. Άλλωστε χωρίς αυτόν η Αργεντινή το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν υπήρχε περίπτωση να κατακτήσει το Copa America. Πρώτος σε ασίστ, σε γκολ, καλύτερος παίκτης του τουρνουά, με συνολική προσφορά που ξεπερνά τις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου, ο Μέσι ήταν ο πρώτος και κύριος λόγος που η εθνική του ομάδα κατάφερε να γευτεί τη νέκταρ της κατάκτησης ενός τίτλου μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Μην ξεχνάμε την Μπαρτσελόνα από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι και φέτος μοιράζει με άλλη ομάδα. Δημιουργεί ευκαιρίες με το σταγονόμετρο με τους παίκτες της να μην μπορούν να σκοράρουν και να δείχνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πόσο πολύ οι «μπλαουγκράνα» εξαρτιόντουσαν από τα πόδια του Μέσι όλα αυτά τα χρόνια.

Και μπορεί στην Παρί ακόμα να μην έχει δείξει το 100% των δυνατοτήτων του, ωστόσο ήδη στο Παρίσι έχει προσφέρει ορισμένες στιγμές μαγείας. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια ομάδα με τρεις superstar, οπότε είναι λογικό να μην τα περιμένει όλα από τον Μέσι, αλλά να έχει απαίτηση ο Αργεντινός να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω. Το οποίο είναι σίγουρο πως μέσα στη σεζόν θα το δείξει.

Και για μία ακόμη φορά όσοι τον αμφισβητούν και τον λένε λίγο, θα ψάξουν για άλλες δικαιολογίες, αλλά και για επιχειρήματα προκειμένου να μειώσουν τα όσα πετυχαίνει. Χωρίς βέβαια να υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, καθώς ο Μέσι όσα χρόνια παίζει ποδόσφαιρο μας έχει προσφέρει πράγματα τα οποία είναι πολύ πιθανό να μην ξαναδούμε από άλλον παίκτη. Άλλωστε όταν μιλάμε για τον Μέσι δεν μιλάμε για ένα οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, αλλά για τον άνθρωπο που τερμάτισε το άθλημα…