Κρητικοί αγρότες τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο έξω από τη Βουλή

Στη Βουλή έφτασαν ειρηνικά οι Κρητικοί αγρότες που βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή στην Αθήνα για κινητοποίηση και συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή των Ελλήνων για συμβολικό χαιρετισμό με τους συναδέλφους τους από την Κόρινθο που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί. Στη συνέχεια αναμένεται να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο Σύνταγμα τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πιο πριν είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση τους με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, εκπρόσωπος των αγροτών μίλησε για τα θέματα τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η πλευρά των αγροτών, έθεσε τρία βασικά αιτήματα: 1ον το ζήτημα των επιδοτήσεων, 2ον τους δασικούς χάρτες και 3ον το μεγάλο κόστος παραγωγής.

Σε σχέση με το πρώτο αίτημα, κατέληξαν στη λύση να σταματήσουν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα για τη νέα πληρωμή αποφασίστηκε η δημιουργία μιας επιτροπής τεχνοκρατών από τους 4 νομούς της Κρήτης, έτσι ώστε να βρεθούν τεχνικές λύσεις και η νέα διαδικασία να μη φέρει απώλεια χρημάτων.

Για το ζήτημα του κόστους παραγωγής, ο εκπρόσωπος των αγροτών αναφέρθηκε σε μερικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης, ενώ για τους δασικούς χάρτες κατέστη σαφές στη συνάντηση ότι αποτελεί αρμοδιότητα άλλου υπουργείου.

Πηγή: debater

About Author /

Life is a tricky, stay in your magic

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search