Το φουσκωτό σήμερα δεν είναι μόνο ένα πρακτικό και λιτό μέσο θαλάσσιας μεταφοράς. Όλο και περισσότεροι αναζητούν κάτι ιδιαίτερο, ποιοτικό και πρωτότυπο, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος. Βέβαια πρόκειται για ένα μικρό αριθμό αγοραστών σε σχέση με τους πραγματικούς λάτρεις, αλλά αποτελούν πάντα ένα υπολογίσιμο ποσοστό γιατί διευρύνει τον κύκλο εργασιών και ευνοεί την ανάπτυξη νέων μοντέλων.

Το Lomac είναι ένα μοντέλο που αξίζει τον τίτλο «Gran Turismo» γιατί είναι ικανό να διανύει πολλά μίλια με υψηλές ταχύτητες και απόλυτη άνεση. Ανεβάζοντας στροφές και σηκώνοντας το trim μετατρέπεται σε ένα sport και ταχύτατο φουσκωτό σκάφος. Είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας από κάθε άποψη, από την κατασκευή έως το φινίρισμα.

Η καμπίνα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του σκάφους, γιατί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο καθορίζει τον τύπο του μοντέλου και την επιλογή του αγοραστή. Το να διανυκτερεύεις κάτω από μια τέντα ύπνου, πάνω στα μαξιλάρια ηλιοθεραπείας είναι ρομαντικό και γοητευτικό, αλλά ένα φιλόξενο διπλό κρεβάτι, σε μια καλά μονωμένη, άνετη και λειτουργική κουκέτα, με φροντισμένο φινίρισμα δίνει ακόμα πιο ευχάριστη αίσθηση. To wc δεν είναι από τα μεγαλύτερα αλλά για σκάφος 8,5 μέτρων είναι πρακτικό.

Στον οίκο Lomac, δημιουργήθηκαν οι σειρές Adrenalina και GranTurismo. Η τελευταία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 με την ναυαρχίδα των 10,4 μέτρων και τώρα πλαισιώνεται από το πιο φρέσκο μοντέλο 8.5

Το όνομα του σκάφους εμπεριέχει και όλη τη φιλοσοφία κατασκευής του, όντας ιδανικό για όσους ονειρεύονται περιπέτειες, πολυήμερες κρουαζιέρες ή ταξίδια με υψηλές ταχύτητες. Σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τον Federico Fiorentino, δημιουργό των τελευταίων μοντέλων της Lomac.

Στη θάλασσα

Για να αξίζει ένα σκάφος τον χαρακτηρισμό «gran turismo» πρέπει να μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις με υψηλή ταχύτητα ακόμη και σε μη ιδανικές συνθήκες, και γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να διαθέτει δυνατές μηχανές. Αυτό το σκάφος μπορεί να υποστηρίξει έως και 2 x 350hp κινητήρες.

Τελικά, ο χαρακτήρας αυτού του φουσκωτού εξαρτάται και από τον κυβερνήτη που μπορεί να αποφασίσει να ταξιδεύει με ήρεμο ή επιθετικό τρόπο δουλεύοντας διαφορετικά το γκάζι και το τριμ. Στις απότομες αλλαγές πορείας το σκάφος είναι γρήγορο και ακριβές και η υδρολίσθηση δεν είναι υπερβολική, αν και οι αεροθάλαμοι αγγίζουν ελάχιστα την επιφάνεια.

Το ναυπηγείο της Lomac ξεχωρίζει για την παραγωγή μεγάλης ποικιλίας φουσκωτών σκαφών.