Ο Ορέστης Καρνέζης από το βράδυ της Κυριακής 24/06 είναι με κάθε επισημότητα πρωταθλητής Γαλλίας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ο οποίος τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε πήρε μεταγραφή από την Νάπολι στην Λιλ, κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Γαλλίας με τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα η Λιλ άντεξε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και μπόρεσε να κόψει το νήμα πρώτη, κατακτώντας το πρώτο της πρωτάθλημα από τη σεζόν 2010-11, το πρώτο του συλλόγου από το 2011!

Το αξιοσημείωτο βέβαια της υπόθεσης είναι πως ο Ορέστης Καρνέζης θα βάλει στο παλμαρέ του το μετάλλιο του πρωταθλητή, ωστόσο ολοκλήρωσε τη χρονιά χωρίς να έχει καταγράψει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής! Ο Έλληνας τερματοφύλακας όλη τη χρονιά βρέθηκε πίσω από τον Μάικ Μενιάν στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, καθώς ο Γάλλος πορτιέρε έπαιξε σε 38 παιχνίδια!

Ωστόσο μικρή σημασία έχει το γεγονός αυτό για τον Καρνέζη, καθώς από το βράδυ της Κυριακής ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι πρωταθλητής Γαλλίας!