Εάν είδες μια παρέα κορίτσια η έναν νεαρό να χοροπηδάνε και να τραγουδάνε μπροστά στο κινητό τους τηλέφωνο, τότε πολύ πιθανόν να κάνουν TikTok.

Το TikTok, δημιούργημα του Κινέζου Zhang Yiming, έρχεται με φόρα από την Κίνα να κατακτήσει τον πλανήτη.

Πρόκειται για το νέο social media app που φαίνεται να κατακτά τον κόσμο, και φυσικά έχει κάνει ήδη ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του και στην Ελλάδα. Η νέα τρέλα που ακούει στο όνομα TikTok, και έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως το νέο Instagram, είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο οι χρήστες καταγράφουν τους εαυτούς τους να χορεύουν και να τραγουδούν καθώς και να αναρτούν αστεία σκετσάκια που έχουν σκαρφιστεί. Το TikTok μπήκε πολύ δυναμικά στον κόσμο των social media, καθώς το 2018 ήταν το τέταρτο πιο δημοφιλές app σε downloads ενώ πλέον είναι το πιο δημοφιλές, ξεπερνώντας φυσικά άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Facebook.

Πρακτικά πρόκειται για μια εύχρηστη εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν λογαριασμούς, να μεταφορτώσουν και να ανταλλάξουν σύντομα βίντεο. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν βίντεο μερικών δευτερολέπτων, να προσθέτουν τραγούδια, να μιμούνται άλλους χαρακτήρες και να ντουμπλάρουν σκηνές γνωστών ταινιών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Το Facebook δεν έχει απάντηση σε αυτήν την επέλαση και το Instagram μοιάζει ανήμπορο διότι βλέπει σταδιακά τους Influencers αλλά και γενικότερα τους χρήστες του να δείχνουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια στο νέο μέσο που μπήκε στην ζωή τους.

Πρόκειται αυτή τη στιγμή για την πιο πολύτιμη startup του πλανήτη εκτιμάται στα 75 δις δολάρια έχει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια συνδρομητές και η δημοτικότητά του παγκοσμίως ανεβαίνει πιο γρήγορα και από τα κρούσματα του Covid-19.