Η πλήρως ανακατασκευασμένη κλασική Mercedes Pullman του 1963, είναι πραγματικά πολύ σπάνια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει πολλές σύγχρονες ανέσεις.

Ως μοντέλο, η Mercedes 600 Pullman παρουσιάστηκε επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1963 κλέβοντας φυσικά, βλέμματα και εντυπώσεις. Είναι η απόλυτη λιμουζίνα για τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, που με αυτή η Mercedes έδειχνε στο ευρύ κοινό τις αξίες που πρέσβευε ως μάρκα. Μία από αυτές κατασκευάστηκε το 1975 για έναν πελάτη από το Λίβανο, με γκρι ανθρακί αμάξωμα και μπλε δέρμα στην καμπίνα. Η συγκεκριμένη, αφού ανακατασκευάστηκε πλήρως από τη Mercedes-Benz Classic (το τμήμα της Γερμανικής εταιρείας που ασχολείται με τα μοντέλα του παρελθόντος), διατίθεται προς πώληση από την Mechatronic στην Ευρώπη με ένα κόστος που φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η Mercedes-Benz Classic απέκτησε το όχημα στη Μάλαγα το 2007 και στη συνέχεια ξεκίνησε μια πολύ μακρά και λεπτομερή διαδικασία αποκατάστασης. Κατόπιν αιτήματος ενός πελάτη, το αυτοκίνητο αποσυναρμολογήθηκε εντελώς για να αποκατασταθεί στην εργοστασιακή του κατάσταση. Το πρώτο σημαντικό βήμα αφορούσε το αμάξωμα, το οποίο ξαναχτίστηκε πλήρως και αργότερα ξαναβάφτηκε από τη Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη. Ομοίως, ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα βασικά εξαρτήματα ανακατασκευάστηκαν, όπως και το πλαίσιο του αυτοκινήτου. Το εσωτερικό είναι μοναδικό και είναι κατασκευασμένο ειδικά για τη συγκεκριμένη Mercedes-Benz W100 Pullman, με πολλά στοιχεία από τη σύγχρονη εκδοχή των μοντέλων της Maybach.

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό σημαίνει μια γυάλινη οροφή, η οποία συμπληρώνεται από σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως ένα σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής. Επιπλέον, με το πάτημα ενός κουμπιού, ένα χώρισμα αναδύεται για να χωρίσει τον οδηγό και τα πίσω καθίσματα. Τα καθίσματα σχεδιάστηκαν με βάση τα μοντέρνα καθίσματα των μοντέλων της Maybach και είναι υδραυλικά ρυθμιζόμενα. Στο πίσω μέρος βρίσκεται το αυθεντικό φορητό ψυγείο του αυτοκινήτου, καθώς επίσης πτυσσόμενα τραπέζια και ένα δοχείο σαμπάνιας. Το σύστημα κλιματισμού έχει επίσης επανασχεδιαστεί για καλύτερη ψύξη της καμπίνας.

Πηγή: Newsauto