Μαζί με τον χειμώνα έρχεται και κακοκαιρία. Πόσοι μπαίνουν sτη διαδικασία να προετοιμάσουν το όχημα τους; Ή μάλλον πόσοι γνωρίζουν ποιά είναι η σωστή διαδικασία; Τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλάξουμε το όχημα μας και μαζί και τον εαυτό μας;

Κάνε service μόνος σου.

Ακόμη και αν δε χρειάζεται service, χρειάζεται σίγουρα να προμηθευτείτε τα απολύτως απαραίτητα. Λάδι και ψυκτικό υγρό είναι τα πρώρα που θα πρέπει να πάρετε άμεσα ακόμη και από ένα πρατήριο καυσίμων. Κάνοντας το “Service” ακόμη και στο σπίτι σας και ρωτώντας τον μηχανικό σας για την σωστή ποσότητα και διαδικασία συμπλήρωσης.
Η αντικατάσταση στα μάκτρα υαλοκαθαριστήρων συστήνεται κυρίως, κατά τους βροχερους μηνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε φθείρονται απο τη συχνή χρήση, αλλά “καίγονται λόγω υψηλων θερμοκρασιών και φθείρονται από σκόνη και βρωμιά. Τέλος, είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα υγρό στους υαλοκαθαριστήρων, όχι νερό από τη βρύση. Όπως και η καλή κατάσταση των μάκτρων, έτσι και το υγρό τους συμβάλλει στην ασφαλή οδήγηση σας.

Έλεγξε το πριν να είναι αργά.

Το να μας “αφήσει” στο δρόμο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο κυρίως τον χειμώνα μιας και η κίνηση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ η ορατότητα μειωμένη λόγω καιρικών φαινομένων. Συχνά πηγαίνουμε το όχημα μας στο πρατήριο καυσίμων με σχεδόν άδεια ρεζέρβα, αυτό επιβαρύνει την αντλία του οχήματος μας κατα πολύ, πράγμα που δε ξερεις πότε θα σου κοστίσει. Επίσης με το να αγνοείς τις σημάνσεις του ταμπλό ή ασυνήθιστους θορύβους δε τους εξαφανίζεις, αλλά μπορεί να αφήνεις ένα πρόβλημα να μεγαλώνει και μαζί με αυτό και το κόστος επισκευής του.

Η συχνή χρήση είναι κακή χρήση

Κυρίως τους χειμερινούς μήνες εάν δεν “ζεσταθεί” αρκετά το όχημα, η καθημερινή χρήση του και κυρίως σε κοντινές αποστάσεις δημιουργεί πολλά προβλήματα. Απο την ελλιπή φόρτιση, την καθίζηση ελαστικών, έως και την συσσώρευση καταλοίπων και διάβρωση ακόμη και στα μηχανικά μέρη του οχήματος σας. Επίσης τα παλιά ελαστικά και ο ελλιπής έλεγχος πίεσης αυτών, είναι λάθος που μπορεί να κοστίσει σε ένα απότομο φρενάρισμα επιπλέον μέτρα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει και σύγκρουση.

Τοπική βαφή και σωστό πλύσιμο.

Τον χειμώνα η βροχή, η υγρασία και η βρωμιά μπορούν να προκαλέσουν ή να επιβαρύνουν φθορές που έχουμε παραμελήσει κατα καιρούς. Το καλό πλύσιμο ακόμη και στο κάτω μέρος του οχήματος μας, μπορεί να μας γλιτώσει από υγρασία που θα προκαλέσει διάβρωση στο αμάξωμα. Επίσης η τοπική βαφή είναι όχι μόνο η ιδανική αλλά και οικονομικότερη λύση για την κάλυψη όποιας φθοράς, αλλά χρειάζεται πολύ λιγότερος χρόνος για την επισκευή και η αξία του οχήματος αυξάνεται σημαντικά.

Είναι μέσο μεταφοράς, όχι αποθήκη.

Πολλές φορές έχουμε δει ρούχα, σακούλες, ομπρέλες θαλάσσης και άλλα ξεχασμένα αντικείμενα, για μήνες στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Αυτά που θα έπρεπε να έχουμε σίγουρα εκτός όσων ορίζει ο νόμος είναι μια κουβέρτα, ζακέτα ή μπουφάν, νερό και φακό σε περίπτωση ανάγκης, στο αυτοκίνητο μας. Αποφύγετε την αποθήκευση τον αντικειμένων αξίας μιας και αυξάνεται και ο κίνδυνος κλοπής.