Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ελευθερο πρόγραμμα στο σόλο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα, με την Ελληνίδα αθλήτρια να πετυχαίνει άλλη μια ιστορική διάκριση.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έφτασε έτσι τα δυο μετάλλια στη διοργάνωση της Ντόχα, αφού πριν από λίγα 24ωρα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, ενώ συνολικά έφτασε τα 4 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Συνοδεύοντας το πρόγραμμά της με το διαχρονικό συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη, η 29χρονη κολυμβήτρια “μάγεψε” τους φιλάθλους και την κριτική επιτροπή και πήρε 253,2833 βαθμούς, που της έδωσαν τη δεύτερη θέση στον τελικό.

Όπως είναι λογικό η ίδια δεν μπορούσε να κρατήσει την συγκίνηση της μετά το τέλος του διαγωνισμού, αφού κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και θα επιστρέψει στην Ελλάδα με δυο μετάλλια στις αποσκευές της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεαρή αθλήτρια από μικρή είχε έρωτα με την καλλιτεχνική κολύμβηση, δείχνοντας ότι κατέχει ένα σπουδαίο ταλέντο το οποίο χρειαζόταν να καλλιεργηθεί.

Σταδιακά και με την βοήθεια των γονιών της, η Πλατανιώτη κατάφερε να διακριθεί, ωστόσο συνάντησε αρκετές δυσκολίες στην καριέρα της, κάτι που όπως αναφέρει η ίδια την έκανα δυνατότερη.

Πλέον βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας της και θέλει να συνεχίσει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις, κατακτώντας περισσότερα μετάλλια.