Πριν από 30 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Freddie Mercury, ο άνθρωπος που μάς έμαθε τι σημαίνει να είσαι rock star! Μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής, άφησε πίσω του μια ανεκτίμητη μουσική κληρονομιά που παραμένει άφθαρτη στο χρόνο.

Ο Freddie Mercury γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 σε ένα νησί της νότιας Αφρικής, την Ζανζιβάρη. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Ινδία, εκεί ανέπτυξε τις ικανότητες του ως μποξέρ. Εικοσιτέσσερα χρόνια αργότερα, η οικογένεια του μετακόμισε στο στο Μίντλσεξ της Αγγλίας και εκεί ξεκίνησε να φοιτά στο Ealing College of Art, στο τμήμα της γραφιστικής.

Σημείο εκκίνησης για την λαμπρή καριέρα που θα αποκτούσε στην συνέχεια, υπήρξε η γνωριμία του με τον Roger Taylor και τον Brian May, ιδρυτές ενός μικρού συγκροτήματος με το όνομα The Smile.

Μεταξύ των τριών αναπτύχθηκε μια βαθιά φιλία και αργότερα ο Freddie μπήκε στο συγκρότημα ως τραγουδιστής, αλλάζοντας το όνομα της μπάντας σε Queen. Την 1η Μαρτίου του 1971, προστέθηκε και το τελευταίο μέλος του συγκροτήματος, ο μπασίστας John Deacon. Οι Queen κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Queen το 1973, αλλά μεγαλύτερη επιτυχία έκανε το τέταρτο μουσικό τους άλμπουμ με τίτλο A Night at the Opera, που κυκλοφόρησε το 1975.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το Bohemian Rhapsody, ένα single τραγούδι που με το οπερατικό του στυλ και την συγκλονιστική φωνή του Mercury, έγινε σταθμός στην καριέρα των Queen.

Σύντομα, το συγκρότημα έλαβε αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως, καθώς το τραγούδι Crazy Little Thing Called Loved έκανε επιτυχία στην υπόλοιπη Ευρώπη , στην Αμερική και στην Ιαπωνία, κατατάσσοντας το στις πρώτες θέσεις των μουσικών charts. Μερικές άλλες επιτυχίες του συγκροτήματος ήταν τα τραγούδια Under Pressure, Another One Bites the Dust, Radio Gaga, Killer Queen, Don’t Stop Me Now, We Will Rock You, The Show Must Go On.

Το 1991, ο Freddie Mercury έχασε τη μάχη με το Aids σε ηλικία 45 ετών, μια μέρα αφού είχε ανακοινώσει δημόσια την ασθένεια του. Ένα χρόνο μετά, στις 20 Απριλίου 1992, διοργανώθηκε συναυλία εις μνήμην του στο στάδιο Wembley, όπου τα υπόλοιπα μέλη των Queen ίδρυσαν το Mercury Phoenix Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθάει άτομα που πάσχουν από τον ιό HIV και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Η εκρηκτική και πολυδιάστατη προσωπικότητα του Freddie Mercury σε συνδυασμό με το αξεπέραστο μουσικό του ταλέντο, αποτελούσαν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας των Queen, οι οποίοι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να είναι ένα από τα πιο αγαπητά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο.

Ποια είναι όμως μερικά πράγματα που πολλοί δεν ξέρουν για τον θρυλικό frontman των Queen;

1. Στην πραγματικότητα, το όνομα του Freddie Mercury είναι Farrokh Bulsara

2.Έχει πτυχίο γραφιστικής από το Ealing College of Art

3. Στην πραγματικότητα, ο Freddie ήταν πολύ ντροπαλός

4. Δεν θεωρούσε τον εαυτό του καλό πιανίστα

5. Αγαπούσε υπερβολικά τις γάτες

6. Η έκταση της φωνής του έφτανε τις 4 οκτάβες

7. Υπήρξε πολύ καλός φίλος του Elton John και του David Bowie

8. Συνεργάστηκε με τον Michael Jackson

9. Ο Freddie Mercury είναι υπεύθυνος για την καριέρα των Sex Pistols (περίπου)

10. Υπάρχει ένα άγαλμα του στο Μοντρέ της Ελβετίας

Πηγή: Μonopoli.gr