Έχοντας μείνει ικανοποιημένοι από την παρουσία του Ραχμάν Μπάμπα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φέρονται να έχουν αρχίσει τις προσπάθειες για την απόκτησή του από την Τσέλσι.

Υπάρχουν δημοσιεύματα από το εξωτερικό που υποστηρίζουν ότι ο Δικέφαλος του Βορρά είναι σε συζητήσεις με την αγγλική ομάδα για τον ακραίο μπακ. Ένα από αυτά τα δημοσιεύματα… έρχεται και από το theathletic.com, που μεταφέρει αντίστοιχες πληροφορίες για την πρόθεση της ελληνικής ομάδας.

Ωστόσο, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι πιθανότητες για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια του ΠΑΟΚ είναι περιορισμένες, χωρίς να διευκρινίζονται όμως οι λόγοι.

Ο Μπάμπα φέρεται να είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και να επιθυμεί και αυτός να παραμείνει. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός νέου δανεισμού του, πιθανότατα και πάλι χωρίς την ύπαρξη μιας ρήτρας αγοράς από τον ΠΑΟΚ.

Γεννημένος στο Ταμάλε της Γκάνας στις 2 Ιουλίου του 1994, ο Μπάμπα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στους τοπικούς Young Meteors και το 2010 πήρε μεταγραφή για την Dreams FC, με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο στη δεύτερη κατηγορία.Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις του έδωσαν… προαγωγή για τα μεγάλα σαλόνια και την Ασάντε Κοτόκο, η οποία τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού.