Σπύρος Μπιμπίλας: «Γνωστός ηθοποιός δουλεύει ντελίβερι σε πιτσαρία»

Σοκαριστικές αποκαλύψεις έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Σπύρος Μπιμπίλας, καθώς ο γνωστός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Espresso» ανέφερε πως ένας πασίγνωστος άνδρας από τον χώρο, λόγω της τεράστιας κρίσης που υπάρχει αλλά και τις δυσκολίες στην εποχή μας με τον κορονοϊό, αναγκάζεται να δουλεύει ως ντελίβερι σε μια πιτσαρία προκειμένου να μπορέσει να βγάζει τα προς το ζην!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η πανδημία έχει φέρει ένα μεγάλο αλαλούμ και στον δικό σας κλάδο…

«Δυστυχώς, πολύ μεγάλο. Στα εργασιακά, επειδή δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να καταφέρουμε να πείσουμε τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αυτές. Και αυτό γίνεται επειδή και εκείνοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουν τις συνομιλίες πάνω σε αυτό το θέμα, επικρατεί ένα χάος. Εκμεταλλευόμενοι έναν μνημονιακό νόμο, δίνουν ελάχιστα χρήματα στους εργαζομένους και αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς όπως όλους τους άλλους εργαζομένους, με δίωρη εργασία μέσα στην ημέρα. Εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη διάσταση».

Όντως υπάρχουν ηθοποιοί που πεινάνε;

«Yπάρχουν ηθοποιοί χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα. Έχουν σταματήσει τα επιδόματα, προσπαθεί και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας να είναι σε κάθε περίπτωση ηθοποιών που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια. Δυστυχώς, οι ηθοποιοί πλέον δεν μπορούν να πληρωθούν από πουθενά, δεν μπορούν να επιβιώσουν. Πηγαίνουμε τρόφιμα από σπίτι σε σπίτι παλιών και νέων ηθοποιών».

Υπάρχουν περιπτώσεις ηθοποιών που άλλαξαν επάγγελμα λόγω οικονομικής ανέχειας;

«Πολλοί έχουν αλλάξει. Υπάρχουν ηθοποιοί πολύ γνωστοί, πρωταγωνιστές που δουλεύουν ως ντελιβεράδες σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα. Ο ένας συνάδελφος είναι πασίγνωστος πρωταγωνιστής».

Έχετε κλάψει με θέμα συναδέλφου σας που βρέθηκε σε οικονομική ανέχεια τα δύο τελευταία χρόνια;

«Βεβαίως έχω φτάσει στα όριά μου! Άρχισα να κλαίω με την οικογένεια συναδέλφου μου με τρία παιδιά, το αντρόγυνο δεν είχε ούτε ένα ευρώ για να ταΐσει τα παιδιά του. Φυσικά δεν βρίσκουν όλοι εύκολα εργασία, πόσοι θα γίνουν πιτσαδόροι και ντελιβεράδες;»

About Author /

Life is a tricky, stay in your magic

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search