Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, αλλά και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι σύμφωνα με το πασίγνωστο περιοδικό TIME ως το πρόσωπο της χρονιάς για το έτος 2021!

Συγκεκριμένα ο Ίλον Μασκ περιγράφεται ως ένας άνδρας ο οποίος έχει ως φιλοδοξία να σώσει τον πλανήτη, με τον ίδιο να παίζει καταλυτικό ρόλο και στο χρηματιστήριο, αφού με μια κίνηση του δακτύλου του μπορεί τόσο να το εκτοξεύσει, όσο και να το ρίξει δραματικά.

Για την ιστορία μέσα στο 2021 κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη NASA με το οποίο μεταφέρθηκαν Αμερικανοί αστροναύτες στο φεγγάρι, ενώ είχε συνεργασία και με την εταιρεία ενοικιάσεων Hertz για την πώληση 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Μάλιστα μέσα στον περασμένο Νοέμβριο πούλησε το 10% των μετοχών του της Tesla, προκειμένου να πληρώσει τους φόρους που προτίθεται να του επιβάλλει το αμερικανικό δημόσιο.  

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ίλον Μασκ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes διαθέτει περιουσία ύψους 265,4 δισ. δολαρίων, με τον ίδιο στα 50 του χρόνια να διαδέχεται τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ο οποίος μαζί με την Κάμαλα Χάρις να μοιράζονται τον τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, ο οποίος πολιτογραφήθηκε υπήκοος Καναδά και κατόπιν ΗΠΑ, παρά την τεράστια περιουσία που διαθέτει, στην κατοχή του δεν βρίσκεται ούτε ένα ακίνητο, με τον ίδιο να θέλει να γίνει influencer.

Μάλιστα ένα από τα όνειρα του είναι να εγκαταλείψει την γη και να ζήσει μόνιμα στον Άρη.