Ο Δημήτρης Σφακιανάκης μας ταξιδεύει σε γεύσεις ανατολίτικες από την πόλη.

Μπορεί έξω να σκάει ο τζίτζικας από την ζέστη, εσύ να τρέχεις στα γυμναστήρια στα χασομέρια της σεζόν, αλλά ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να το δοκιμάσεις.

Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Μερίδες 5-6
Δυσκολία 2/5

Υλικά:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
  • 200γρ κιμά πρόβειο
  • 200γρ κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 50γρ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 50γρ νερό κρύο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 50γρ μουστάρδα απαλή
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
  • 5γρ κόκκινο ξίδι
  • 50γρ ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι γλυκού τσιμένι
  • ½ κουταλάκι γλυκού σουμάκ
  • ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • 15γρ μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το υλικό μας σε ένα μίξερ και το χτυπάμε με το γάντζο 4-5 λεπτά έως ότου
ασπρίσει ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 3 ώρες να σφίξει το μίγμα μας
Πλάθουμε τα κεμπάπ μας στο επιθυμητό μέγεθος και ελάχιστο πλακουτσωτά
Ψήνουμε για 4-5 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος σε σχάρα η σε
αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Πρόταση σερβιρίσματος : πίτες για σουβλάκι, πιπεριές ψητές ή τηγανιτές,
γιαούρτι, κρεμμύδια ψητά, ντομάτες ψητές, πάπρικα καπνιστή.