Φαίνεται πως λύνεται το… μυστήριο με τον πολύ έντονο και τρομακτικό θόρυβο στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει εδώ και ένα μήνα αναστατώσει τους κάτοικους και δεν τους αφήνει να κοιμηθούν. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλο αναφέρει πως υπάρχει μια περίπτωση συντονισμού, καθώς το νερό ρέει στο δίκτυο «σαν ένα κύμα».

Σε περίπτωση ανωμαλίας στη ροή, είναι πιθανό να συντονιστεί η κίνηση του νερού με το σωλήνα προκαλώντας ταλάντωση και ήχο. Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παίζει ρόλο και η μείωση της κατανάλωσης νερού τις νυκτερινές ώρες, γεγονός που διαφοροποιεί τη ροή.

Βέβαια ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν όντως όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει τον συγκεκριμένο θόρυβο, ωστόσο φαίνεται πως είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως τα ξημερώματα της Τρίτης(17/11) στουδραγωγείο της περιοχής βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΑΘ προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες έρευνες.

Η έρευνα ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 μέσα στο υδραγωγείο ενώ μετά τη 1 αποχώρησαν χωρίς να αναφέρουν κάτι στους κατοίκους. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν ένα πρόβλημα συντονισμού ήταν αυτό το οποίο είχε προκαλέσει τον τρομακτικό αυτό θόρυβο, με τις έρευνες να αναμένεται να συνεχίσουν.