Στη ζωή υπάρχει η αρχή και το τέλος. Η γέννηση και ο θάνατος.
Σε οποιαδήποτε ζωντανή ύπαρξη αυτή είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων, καθώς δεν υπάρχει το… κλειδί για την αιωνιότητα.
Ωστόσο υπάρχουν 7 συγκεκριμένα ζώα τα οποία έχουν ωστόσο διαφορετικό χαρακτήρα και μπορούν να πουν ότι είναι αθάνατα!
Turritopsis Dohrnii
Η μέδουσα Turritopsis Dohrnii έχει βρει έναν τρόπο να ξεγελάσει τον θάνατο, αντιστρέφοντας την διαδικασία γήρανσής της, σύμφωνα με το National Geographic. Είναι περίπλοκο να κατανοήσουμε πως γίνεται αυτό το πράγμα, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να συλλέξουν τις κατάλληλες πληροφορίες προκειμένου να κατανοήσουν την αξιοθαύμαστη ικανότητα των μεδουσών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέδουσα σε περίπτωση που τραυματιστεί ή αρρωστήσει μπορεί να πεθάνει. Όπως και μπορεί να φαγωθεί από άλλα πλάσματα στον βυθό της θάλασσας
Ωστόσο σε περίπτωση που είναι υγιής, τότε μπορεί να ανανεώνει τα κύτταρα της και να παραμείνει στη ζωή.
Αστακός
Οι αστακοί δεν το ξέρει αρκετός κόσμος, ωστόσο αποτελούν ζώα τα οποία εάν δεν αρρωστήσουν δεν πεθαίνουν. Ωστόσο αυτό συμβαίνει σπάνια, με αποτέλεσμα οι αστακοί να ζουν περίπου 30 με 50 χρόνια.
Παρόλα αυτά τα γηρατειά δεν παίζουν καθόλου ρόλο, με τους αστακούς να έχουν με αυτό τον τρόπο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.
Χελώνα
Οι χελώνες είναι ζώα τα οποία ζουν αρκετά χρόνια. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι «New York Times» τα συγκεκριμένα ζώα εάν δεν αρρωστήσουν, τότε έχουν μακροζωία. Τα όργανα των χελωνών φαίνεται να είναι… αθάνατα, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τους αστακούς.
Ωστόσο η μικρή μάζα που έχουν οι χελώνες, δεν τις ευνοεί με αποτέλεσμα να έχουν συχνούς θανάσιμους τραυματισμούς.
Πλατυέλμινθες
Οι πλατυέλμινθες είναι αμφισυμμετρικά σκωληκόμορφα ασπόνδυλα ζώα. Τα περισσότερα είδη ζουν παρασιτικά, αν και υπάρχουν είδη που ζουν ελεύθερα και ετεροτρεφόμενα. Τα πλάσματα αυτά φημίζονται για τις ικανότητες αναγέννησής τους, με αποτέλεσμα όταν ένα σκουλήκι είναι κομμένο κατά μήκος ή κατά πλάτος μπορεί να σχηματίσει δύο ξεχωριστά σκουλήκια.
Αυτή η διαδικασία καθιστά τους πλατυέλμινθες να ανήκουν στην κατηγορία των αθάνατων ζώων, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Nottingham.
Κόναν το βακτήριο (Deinococcus radiodurans)
Τα συγκεκριμένα βακτήρια είναι απίστευτα ανθεκτικά ακόμα και στην ακτινοβολία. Έχουν μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καθώς μπορούν να αντισταθούν σε 1,5 rads ακτινοβολίας, ένας αριθμός 3.000 φορές περισσότερος από την ποσότητα που θα σκότωνε έναν άνθρωπο.
Σύμφωνα με τον Ira S. Pastor, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bioquark Inc. το συγκεκριμένο βακτήριο μπορεί να πεθάνει και να επανέλθει στη ζωή χάρη στο εκπληκτικό DNA που έχει. Τα Deinococcus radiodurans έχουν την ικανότητα να επιβιώσουν από το κρύο, την αφυδάτωση, το κενό αέρος και το οξύ.
Με λίγα λόγια είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά βακτήρια του κόσμου.
Βραδύπορα (Tardigrade)
Η συνομοταξία των Βραδυπόρων αποτελείται από μικρά, αρθρωτά ζώα τα οποία είναι σχεδόν άφθαρτα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να σκοτωθούν εύκολα, με αποτέλεσμα να επιβιώνουν και να ζουν για εκατοντάδες χρόνια.
Στην ουσία τα Tardigrade μπαίνουν σε μια διαδικασία που οι ειδικοί την αποκαλούν κρυπτοβίωση (είναι μια μεταβολική κατάσταση μερικών οργανισμών σε ακραίες και δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η ξηρασία, ο παγετός ή η έλλειψη οξυγόνου).