Η Eurovision 2024 ανήκει στο παρελθόν, με τον «μεγάλο» τελικό να διεξάγεται με επιτυχία.

Η Ελβετία με το Nemo και το τραγούδι «The code» ήταν η νικήτρια χώρα, με την Κροατία και το δυναμικό «Rim Tim Tagi Dim» να τερματίζει δεύτερη.

Από την πλευρά της η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι με το «Zari» παρότι είχε μια εξαιρετική παρουσία και ένα αρκετά εντυπωσιακό performing στην σκηνή, δεν μπόρεσε να μπει στην δεκάδα, με την κοινή γνώμη να έχει την αίσθηση πως η χώρα μας αδικήθηκε.

Παρότι η Ελλάδα στο televoting βρέθηκε στην 8η θέση, οι ψήφοι των επιτροπών δεν είχαν την ίδια άποψη, με την χώρα μας στον συμψηφισμό να τερματίζει τελικά 11η.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελικό παρουσιάστηκαν 26 τραγούδια, καθώς η συμμετοχή της Ολλανδίας αποκλείστηκε από την EBU, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του τραγουδιστή της χώρας.

Aπό την πλευρά της η Κύπρος είχε μια αρκετά αξιόλογη συμμετοχή, με την Silia Kapsis να τερματίζει 15η.

Επίσης αμφιλεγόμενη ήταν και η παρουσία του Ισραήλ, το οποίο παρότι βρέθηκε στις πέντε πρώτες χώρες, δεν είχε καλή αντιμετώπιση από τον κόσμο, ο οποίος δεν δίστασε λεπτό να γιουχάρει την Eden Golan, η οποία ωστόσο φάνηκε ανεπηρέαστη από τις αποδοκιμασίες.

Από εκεί και πέρα η Αυστρία παρά την «καυτή» Kaleen δεν μπόρεσε να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού, με αποτέλεσμα το τραγούδι «We will Rave» να τερματίζει προ τελευταίο.

Τα προγνωστικά για μια ακόμη χρονιά έπεσαν μέσα, με την Ελβετία που θεωρούταν φαβορί να κατακτά την πρώτη θέση, παρά την… σφήνα της Κροατίας, η οποία ήταν το τραγούδι που ο περισσότερος κόσμος ήθελε να δει στην κορυφή.

Ωστόσο όπως συνηθίζεται στην Eurovision τα μηνύματα των τραγουδιών και η… πολιτική υπερισχύει, με αποτέλεσμα η Ελβετία που είχε περισσότερο κοινονικό υπόβαθρο να κατακτήσει το τρόπαιο του νικητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα πήρε 12 πόντους από την Ελβετία, ενώ η Κύπρος τη φετινή χρονιά δεν μας… τίμησε ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να πάρουμε μόλις ένα εφτάρι από την κριτική.

Αναφορικά με την τηλεθέαση, η Eurovision έσπασε τα κοντέρ και έκανε σαρωτικά νούμερα, καθώς στην ΕΡΤ συντονίστηκαν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές, προκειμένου να δει τον μουσικό θεσμό.

Ένας αριθμός που μεταφράζεται σε 71,6% στο δυναμικό κοινό (18-54) και 68,1% στο σύνολο.

Αριθμοί που όπως είναι λογικό είχαν χρόνια να σημειωθούν σε βραδιά Eurovision.

Στο Μάλμε πραγματοποιήθηκε ο 68ος διαγωνισμός Eurovision της ιστορίας, με τον θεσμό να ανανεώνει πλέον το ραντεβού του με τους τηλεθεατές για το 2025 και την Ελβετία, με την ευχή όλων να παρουσιαστεί με λιγότερες αναταραχές σε σχέση με φέτος και φυσικά την Ελλάδα να παίρνει καλύτερη θέση.

Μια Ελλάδα που είχε τρομερή σκηνική παρουσία και αρκετά καλή φωνητική, ωστόσο σε ένα τέτοιο διαγωνισμό ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, λόγω των συνθηκών που επικρατούν και δεν αφορούν το μουσικό κομμάτι…

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.