Βλέποντας την καινούργια ταινία του Spiderman το «No Way Home» το οποίο όπως περιμέναμε όλη ήταν μια αρκετά αξιόλογη ταινία, συμπέρανα μερικά πράγματα. Η αλήθεια είναι πως ο Tom Holland είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός και έχει ενσαρκώσει τον διάσημο ήρωα με μεγάλη επιτυχία τόσο στο Avengers(εκεί όπου έκανε το ντεμπούτο του), όσο και στις δυο ταινίες Spider-Man που κυκλοφόρησαν.

Ωστόσο βλέποντας μετά από 10 και πλέον χρόνια τον Tobey Maguire στον ρόλο του Spidey διαπίστωσα πως ο συγκεκριμένος ηθοποιός ήταν καλύτερος και από τον Holland και από τον Andrew Garfield. Και μπορεί το συγκεκριμένο να το αναφέρω καθώς μεγάλωσα με τον Tobey ως Spider-Man, ωστόσο στα δικά μου μάτια ο 46χρονος πλέον Maguire για διαφορετικούς λόγους και στα… σημεία νικά τους άλλους δυο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

1)Η στολή

Αν ρίξει κανείς μια ματιά και στα 3 κουστούμια των ηθοποιών, νομίζω θα διαπιστώσει πως αυτή που φορούσε ο Tobey είναι η πιο εντυπωσιακή. Με άσπρες όμορφες λεπτομέρειες χαραγμένες επάνω της, μια τεράστια μαύρη αράχνη στο κέντρο, αλλά και δυο μάτια άκρως… ψαρωτικά η όψη του Spider-Man σε κάνει να θες να έρθεις αντιμέτωπος μαζί του αν είσαι εχθρός του και να σε σώσει αν είσαι ένας απλός πολίτης της Νέας Υόρκης

2. Οι εχθροί

Στην τριλογία του Tobey οι θεατές και φαν του Spider-Man είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην μεγάλη οθόνη τρεις από τους πιο μοχθηρούς και εμβληματικούς κακοποιούς τους οποίους αντιμετώπισε ο Spidey. Ο λόγος για τον Green Goblin, Dr.Octavius, αλλά και τον χειρότερο εφιάλτη του ήρωα μας τον Venom!

Και μπορεί o Venom να εμφανίστηκε για αρκετά λίγο και η 3η ταινία να πήγε πολύ άσχημα, ωστόσο όπως και να το κανουμε πήραμε μια γεύση από τον ορκισμένο εχθρό του Spider-Man. Μπορεί βέβαια ο Tom Holland να πολέμησε στο πλευρό των Avengers και να ήρθε αντιμέτωπος με τον Thanos και πολλούς ακόμα υπερ ανρθώπους, ωστόσο αυτοί δεν ήταν αποκλειστικά εχθροί του Spider-Man.

3. Δουλειά

Η αλήθεια είναι πως από τα κόμικ γνωρίζουμε πως ο Peter Parker δουλεύει σε μια εφημερίδα ως φωτογράφος. Συγκεκριμένα ο αθώος και ολίγον φοβιτσιάρης Parker είναι υπάλληλος του ιδιότροπου Johna Jameson στην Daily Bugle και είναι ο άνθρωπος ο οποίος απαθανατίζει τον Spider-Man και φέρνει τις αποκλειστικές φωτογραφίες του σούπερ ήρωα στην δημοσιότητα.

Kάτι που το είδαμε μονάχα στον κόσμο του Tobey, σε αντίθεση με τις άλλες δυο ταινίες. Βέβαια στο «No Way Home» έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Jameson, ωστόσο ο Parker ακόμα δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του.

4. Γέννηση

Στα κόμικ αλλά και τα cartoon ο Peter Parker ο οποίος είναι λάτρης των θετικών επιστημών πηγαίνει σε μια σε μια έκθεση- συνεδρία μαζί με το σχολείο του, όταν μια μεταλλαγμένη αράχνη πέφτε εντελώς τυχαία πάνω του και τον τσιμπάει. Με αυτό τον τρόπο ο Peter Parker αποκτά υπερδυνάμεις που ο κάθε άνθρωπος θα ζήλευε, αφού μπορεί να σκαρφαλώσει επάνω σε τοίχους, έχει απίθανη ευελιξία, είναι πάρα πολύ γρήγορος, διαθέτει άριστη κατάρτιση και αντοχή, ενώ το κορυφαίο όλων διαθέτει μια έκτη αίσθηση, την οποία ονομάζει αραχνοαίσθηση και μπορεί να καταλάβει πότε διατρέχει κίνδυνο.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε μονάχα στις ταινίες του Tobey, καθώς ο Andrew έχει… μπουκάρει σε ένα εργαστήριο και εκεί μεταλλάζεται, ενώ ο Tom δεν μαθαίνουμε ποτέ ή μάλλον δεν βλέπουμε ποτέ τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει.

5. Mary Jane Watson

Όπως είναι λογικό το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Τι εννοώ; Μα φυσικά την γυναίκα που ο Peter Parker αλλά και ο Spider-Man είναι ερωτευμένος μαζί της. H Mary Jane χωρίς την οποία ο ήρωας μας δεν μπορεί να ζήσει ούτε λεπτό και μακριά της δεν αντέχει!

Ωστόσο και πάλι σύμφωνα με τον δημιουργό του Spider-Man Stan Lee, η Mary Jane ήταν μια όμορφη κοκκινομάλλα κοπέλα την οποία ο Peter έχει καψούρα από μικρός και εν τέλει την παντρεύεται. Και μπορεί να μην είδαμε σε καμία ταινία ένα γάμο, ωστόσο η πιο κοντινή αναπαράσταση της γυναίκας του Spidey πιστώνεται στην Kristen Dust.

Μια κοκκινομάλλα καλλονή η οποία… κλέβει την καρδιά του ήρωα μας. Σε αντίθεση με τον Αndrew ο οποίος ερωτεύεται την ξανθιά Gwen Stacy, αλλά και τον Tom o οποίος ναι μεν έχει Em Jay στο σύμπαν του, ωστόσο είναι τελείως διαφορετική…

Επίσης κατά τη γνώμη μου ο Tobey έχει την πιο ξεκαρδιστική στιγμή στις ταινίες του Spiderman η οποία δεν είναι άλλη από την παρακάτω: