The summer still loading με τον Δημήτρη Σφακιανάκη να μας φτιάχνει ένα πιάτο με όλη την γεύση της θάλασσας.
Προετοιμασία 30’
Μαγείρεμα 20’
Μερίδες 6
Δυσκολία 2/5
Υλικά:
- 500 γρ διάφορα όστρακα (μύδια,χτένια,αχιβάδες,γιαλυστερές,πεταλίδες,κτλ)
- 200 γρ κριθαράκι μέτριο
- 50 γρ γλυκό λευκό κρασί
- 300 γρ ζωμό λαχανικών
- 100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γρ τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 2 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 80 γρ βούτυρο γάλακτος παγωμένο σε κύβους
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- ξύσμα απο 1 λάιμς
- 80 γρ ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωταρουμε το κρεμμύδι και τα τοματινια για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα όστρακα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτουν μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.
Ρίχνουμε το μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,και αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος βάζουμε τα Ξυσματα, το βούτυρο, την παρμεζάνα, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει και να δέσει το φαγητό μας.
Ενα εύκολο πιάτο με γεύσεις από θάλασσα, ιδανικό και για ρομαντικό δείπνο για εκείνη η για εκείνον.