Ο Δημήτρης Σφακιανάκης μας ταξιδεύει σε γεύσεις ανατολίτικες από την πόλη.
Μπορεί έξω να σκάει ο τζίτζικας από την ζέστη, εσύ να τρέχεις στα γυμναστήρια στα χασομέρια της σεζόν, αλλά ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να το δοκιμάσεις.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Μερίδες 5-6
Δυσκολία 2/5
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
- 200γρ κιμά πρόβειο
- 200γρ κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 50γρ ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
- 50γρ νερό κρύο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 50γρ μουστάρδα απαλή
- 1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
- 5γρ κόκκινο ξίδι
- 50γρ ντομάτα τριμμένη
- 1 κουταλάκι γλυκού τσιμένι
- ½ κουταλάκι γλυκού σουμάκ
- ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 15γρ μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το υλικό μας σε ένα μίξερ και το χτυπάμε με το γάντζο 4-5 λεπτά έως ότου
ασπρίσει ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 3 ώρες να σφίξει το μίγμα μας
Πλάθουμε τα κεμπάπ μας στο επιθυμητό μέγεθος και ελάχιστο πλακουτσωτά
Ψήνουμε για 4-5 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος σε σχάρα η σε
αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πρόταση σερβιρίσματος : πίτες για σουβλάκι, πιπεριές ψητές ή τηγανιτές,
γιαούρτι, κρεμμύδια ψητά, ντομάτες ψητές, πάπρικα καπνιστή.