Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έπεσε σαν βόμβα στην ελληνική κοινωνία. Ο διεθνής δεξιός μπακ της εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου και του Παναθηναϊκού έχασε τη ζωή του απρόσμενα την Τετάρτη (9/10/24) και σκόρπισε τη θλίψη σε πρώην και νυν συμπαίκτες του.

Ο αγαπητός ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο σπίτι του στην Γλυφάδα, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες εντοπίστηκε νεκρός, με τη γυναίκα του άτυχου άνδρα να μη μπορεί να πιστέψει στα μάτια της.

Στα 31 του χρόνια ο Μπάλντοκ έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα, έχοντας ακόμα τόσα πολλά να δώσει, με τον ίδιο να μην προλαβαίνει να ζήσει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια.

Ο Μπάλντοκ ο οποίος γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου του 1993 πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Βρετανία όπου αγωνίστηκε σε διάφορους συλλόγους των χαμηλότερων ποδοσφαιρικών κατηγοριών της χώρας.

Αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία έπαιξε και στην Premier League, το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, έχοντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Κάπου εκεί και λόγω της καταγωγής της γιαγιάς του η οποία ήταν Ελληνίδα, ο Μπάλντοκ δέχτηκε να εκπροσωπήσει την εθνικής μας ομάδα, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2022, αποτελώντας σταθερά ένα από τους βασικούς παίκτες της τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Σέφιλντ, ο ίδιος επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με το «τριφύλλι» να είναι η τελευταία ομάδα του ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο η μοίρα και η ζωή ήθελαν ο Μπάλντοκ να κάνει το ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων στα 31 του χρόνια, τόσο μικρός και με τόσο απρόσμενο τρόπο, με όλα τα παραπάνω να αποτελούν πλέον ανάμνηση.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι από σήμερα φτωχότερο, με την οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή να πρέπει πλέον από εδώ και πέρα να πορευτεί χωρίς τον Τζορτζ, ο οποίος δυστυχώς από την είδηση του θανάτου του μονοπωλεί τα ελληνικά ειδησεογραφικά Μέσα, τα οποία θέλουν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Κάτι τέτοιες ώρες και στιγμές, γεννιέται το ερώτημα τελικά τι είναι η ζωή, πόσο γρήγορα ξεδιπλώνονται οι στιγμές μπροστά μας και πόσο κοντινό είναι το νήμα μεταξύ του θανάτου.

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.