Ακούς την λέξη burger και νομίζεις ότι είναι «επιστήμη»? Και πολύ καλά κάνεις !
Είναι κάτι τόσο απλό και μπορεί να καταλήξει τόσο γκουρμέ.
Πως μπορείς όμως εύκολα να φτιάξεις ένα γευστικό και ζουμερό Burger σπίτι σου?
Λοιπόν ξεκίνα από τα βασικά! Βάλε μπύρες να παγώνουν, κάλεσε καλούς φίλους, και το μόνο που μένει είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα!
Burger με μαριναρισμένα μανιτάρια και pickle sauce:
Χρόνος εκτέλεσης 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά, Μερίδες 6
Υλικά για τα μπιφτέκια:
- 1 κιλό κιμά μοσχάρι (50%κότσι – 50%λαπα) δύο φορές αλεσμένο
- 2 κουταλιές της σούπας barbecue sauce
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1 αυγό
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι, Πιπέρι
Για την pickle sauce:
- 200 γρ Μαγιονέζα
- 40 γρ μουστάρδα
- 30 γρ φρέσκο κρεμμύδι
- 100 γρ αγγουράκια πίκλες
- Για τα μαριναρισμένα μανιτάρια:
- 5-6 μανιτάρια λευκά
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- Λίγο ξύδι βαλσαμικο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
Για το στήσιμο:
- 6 ψωμάκια τύπου brioche
- 12 φέτες Μπέικον
- 6 φέτες τυρί τσένταρ
- Φύλλα απο μαρούλι iceberg
- Ντομάτα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια
Ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά έως ότου νιώσουμε ότι έχει δέσει αρκετά καλά το μίγμα μας , μοιράζουμε τον κιμά στα 6 και τα Πλάθουμε δίνοντας το επιθυμητό σχήμα. Υπολογίζουμε 1 δάκτυλο στο πάχος καθώς στο ψήσιμο θα μαζέψει.
Ψήνουμε σε αντικολητικο τηγάνι(αν υπάρχει σχαροτηγανο ακόμα καλύτερα) σε δυνατή φωτιά για 2 με 2.5 λεπτά από την κάθε μεριά αφού πρώτα τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις τα γυρίσουμε προσθέτουμε το τσένταρ για να λιώσει.
στο ίδιο τηγάνι σκουπιζωντας το με λίγο χαρτί σωταρουμε και το μπέικον μας, εν συνεχεία Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση και τα περνάμε και από της δύο μεριές και αυτά.
Για την pickle sauce
Μπλενταρουμε αρκετά καλά της πικλες μας, αφαιρούμε και της στραγγίζουμε όσο μπορούμε με τα χέρια μας. Στην συνέχεια τοποθετούμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με της πίκλες που στραγγιξαμε και τα χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθουν, Αδειάζουμε και κρατάμε σε ένα μπολ
Για τα μαριναρισμένα μανιτάρια:
Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τα σωταρουμε αρκετά καλά σε μετρια φωτιά σε αντικολητικο τηγάνι ανακατεύοντας συχνά εως ότου μαλακώσουν αρκετά.
Στήνουμε το Burger μας βάζοντας για βάση το ψωμάκι μας, pickle sauce, μπιφτέκι, 2πλο μπέικον, ντομάτα, μαριναρισμένα μανιτάρια, μαρούλι iceberg και pickle sauce για το πάνω ψωμάκι. Καλή όρεξη και φυσικά μην ξεχνάτε Good food ? is good mood.