ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Μερίδες: 4

Χρόνος ψησίματος: 15΄

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Βαθμός δυσκολίας *

 

2 Ψαρονέφρια 350gr (το κάθε ένα)

½ κούπας μουστάρδα

3 κουταλιές μαργαρίνη

1/3 κούπας τριμμένο κρεμμύδι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

¼ κούπας κόκκινο κρασί

½ κούπας ζωμό κρέατος

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και αλείψτε τα με τη μισή μουστάρδα. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι κάψετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέστε τα φιλέτα και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 6’  τη κάθε πλευρά. Σβήστε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίξτε και ανακατέψτε το ζωμό αφού πρώτα τον ανακατέψετε με την υπόλοιπη μουστάρδα. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Κόψτε τα φιλέτα σε φετάκια πάχους 1 εκ και συνοδέψτε τα με ρύζι ή πατάτες φούρνου, περιχύνοντας με τη σάλτσα.   

         

More from Jenny

BURGERS – ΤΣΙΓΑΡΟ, ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ

Τσιγάρο-Λουκάνικο, σημειώσατε Χ, αφού το μπέικον, τα μπέργκερ και τα λουκάνικα είναι...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *