Φωτογραφία αξίας 3,3 εκατομμυρίων λιρών

Θα πίστευε κανείς ότι μια φωτογραφία αξίζει 3,3 εκατομμύρια λίρες? Κι όμως είναι αληθινό. Μια φωτογραφία η οποία αγοράστηκε πριν από 5 χρόνια για 1,30 λίρες από παλιατζίδικο σήμερα η αξία της εκτιμάται στα 3,3 εκατομμύρια λίρες.

Η εν λόγω φωτογραφία του …διαβόητου πιστολέρο της Άγριας Δύσης Billy the Kid υπολογίζεται ότι τραβήχτηκε μετά από γάμο στο τέλος του καλοκαιριού του 1878, είναι 5 ιντσών και απεικονίζει
μέλη των Regulators, μιας ομάδας που διεκδικούσε τη θέσπιση κανόνων για την προστασία των αδυνάτων, να παίζουν κροκέ. Μέλος τους ήταν και ο Billy the Kid.

“Όταν είδαμε για πρώτη φορά τη φωτογραφία ήμασταν δικαιολογημένα δύσπιστοι. Μια πρωτότυπη φωτογραφία του Billy the Kid είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της Άγριας Δύσης”, σημείωσε ο David McCarthy, εκτιμητής της ιστοσελίδας Kagin. “Έπρεπε να είμαστε βέβαιοι πως θα μπορούσαμε να απαντήσουμε που, πότε και πώς τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Η απλή ομοιότητα σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι αρκετή. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων εργάστηκε για να εξακριβώσει την αυθεντικότητά της. Μετά από ένα χρόνο μεθοδικής μελέτης, υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αυθεντικότητά τους”.

Η φωτογραφία εκτιμήθηκε και ασφαλίστηκε για 5 εκατομμύρια δολάρια και θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας δίωρου ντοκιμαντέρ για το National Geographic Channel.

More from Jenny

Σε αγώνες αυτοκινήτου ο Τζέραρντ Μπάτλερ

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ θα είναι ο μεγάλος τελετάρχης που θα δώσει την...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *