ΦΛΕΡΤ… ΚΑΤΙ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Το φλερτ, τείνει να φθείνει όλο και περισσότερο, θύμα κι αυτό του εκσυγχρονισμού…
Η οπτική επαφή, η τρυφερή προσέγγιση του ανθρώπου που μας ενδιαφέρει ερωτικά, μάλλον θεωρείται ξεπερασμένη στις μέρες μας.

‘Ενα χαμόγελο, ένα βλέμμα μια κουβέντα η οποία θα προκαλέσει οικειότητα, είναι “συνταγές” δοκιμασμένες στο χρόνο, που παρόλα αυτά, έχουν αντικατασταθεί με υπολογιστές και απρόσωπα emails, ανθρώπων που ούτε καν ίσως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε, αφού πολλές φορές τυχαίνει να βρίσκονται ακόμα και σε άλλη ήπειρο.

Η γλώσσα του σώματος, δεν θα πάψει όμως ποτέ, να είναι ο … αδιάψευστος μάρτυρας, για όσους ξέρουν να την “διαβάζουν”. Μια κίνηση, ένα αλλιώτικο κοίταγμα, είναι ικανά για να δείξετε το ενδιαφέρον σας για κάποιον που σας αρέσει και αντίστοιχα να αντιληφθείτε αν του αρέσετε κι εσείς.

Αυτά που πρέπει να ξέρουν οι άντρες
1. Τι σημαίνει όταν οι γυναίκες τινάζουν τα μαλλιά τους; Όταν μια γυναίκα τινάζει (ή παίζει) τα μαλλιά της, ενώ μιλάτε, αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα ότι ενδιαφέρεται. Αν όμως εσείς της μιλάτε και αυτή συνεχίζει να το κάνει κοιτάζοντας μία άλλη παρέα, ίσως έχετε καλύτερη τύχη την επόμενη φορά. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το τίναγμα των μαλλιών είναι σήμα κατατεθέν για το φλερτ στις γυναίκες, ακόμα και για εκείνες που έχουν κοντά μαλλιά, προκειμένου να δείξουν τις προθέσεις τους στον wannabe συντροφό τους.

2. Μία γυναίκα που θέλει να δείξει σε κάποιον, ότι είναι διαθέσιμη και ελεύθερη για φλερτ, θα τη δείτε να «παίζει» με ένα στρογγυλό αντικείμενο. Είτε αυτό είναι το ποτήρι του ποτού της, είτε το σκουλαρίκι της, εσείς πάντως μπορείτε να ανταποκριθείτε.

3. Η γλώσσα του σώματος στα καλύτερά της: όταν μία γυναίκα χαϊδεύει το ρολόι της, το βραχιόλι της ή το λαιμό της ασυναίσθητα, τότε μπορείτε με σιγουριά να πείτε, ότι σας φλερτάρει, σχεδόν απροκάλυπτα.

4. Οι κανόνες της «γλώσσας του σώματος» λένε, ότι αν μία γυναίκα κάθεται σταυροπόδι, το γόνατό της στρέφεται προς εκείνον που βρίσκει ενδιαφέροντα. Με λίγη τύχη μπορεί να είστε εσείς. Αν φοράει φόρεμα ή φούστα, ενδέχεται μάλιστα να ρίξει μια φευγαλέα ματιά του εκτεθειμένου της μηρού, στο πρόσωπο που την ενδιαφέρει.
Η πρώτη ματιά είναι ιδιαίτερης σημασίας στο φλερτ. Για τον λόγο αυτό, οι γυναίκες προβάλλουν το πρόσωπό τους. Για να προσελκύσουν μάλιστα την προσοχή ενός άντρα, συνήθως στηρίζουν το πρόσωπό τους στις παλάμες τους και τους αγκώνες στο τραπέζι. Προσοχή, όχι σα να βαριούνται και με τα δύο χέρια, αλλά το ένα χέρι στο πηγούνι, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς το θαυμασμό τους για αυτό που έχουν απέναντί τους.

Η συγκεκριμένη δε, θεωρείται εξαιρετικά θηλυκή χειρονομία με αρκετά οικείες προεκτάσεις, δεδομένου ότι επιτρέπει επίσης στη γυναίκα να κλίνει προς το αντικείμενο του πόθου της.

Αυτά που πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες
Οι αντίχειρες είναι σημεία κλειδιά για τους άντρες. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι οι προεξέχοντες αντίχειρες και η χρησιμοποίησή τους σε πολλές χειρονομίες, είναι χαρακτηριστική ανδρική κίνηση, καθώς αντιπροσωπεύουν τη δύναμη του χαρακτήρα και του εγώ. Στα πιο «ψιλά γράμματα», αν θέλετε να δείτε αν ενδιαφέρετε το έτερον ήμισυ, προσέξτε αν οι αντίχειρες προεξέχουν από τις μπροστά ή τις πίσω τσέπες.

2. Όποια από τις γυναίκες διαβάζει αυτό το κείμενο, θα γνωρίζει τουλάχιστον ένα άτομο που κάθεται με τα πόδια ανοιχτά μπροστά της, σα να είναι ο προσωπικός της φωτογράφος.

Η προβολή αυτή της περιοχής του καβάλου, βάζει την παραγωγικότητα του άντρα στο «πιάτο των διαπραγματεύσεων». Τα πόδια σταθερά στο πάτωμα και οι μηροί ορθάνοιχτοι, αποτελούν ανδρικό σινιάλο, χωρίς αμφιβολία.

3. Όταν τα δάχτυλά ενός άνδρα σας προτρέπουν να παρατηρήσετε αυτό που θέλει αυτός, μην αναρωτιέστε περισσότερο. Μπορεί να θυμίζει σκηνή από ταινία του Benny Hill, αλλά μία τέτοια κίνηση (σπουδαίο ρόλο παίζει το που δείχνει, εννοείται), βροντοφωνάζει μία σεξουαλικά έντονη στάση.

Ακόμα και η υπερπροσπάθεια στον άντρα είναι δείγμα ενδιαφέροντος. Για να γίνουν πιο ελκυστικοί, οι άνδρες συνήθως φτιάχνουν ασυναίσθητα τα ρούχα τους. Θα ισιώσουν τη γραβάτα, θα φτιάξουν το πουκάμισο, τη μπλούζα και το παντελόνι τους, χωρίς να το αντιληφθούν.
Με απλά, λόγια προσπαθούν να δείξουν το καλύτερό τους. Εάν εσείς από τη γυναικεία πλευρά το αντιληφθείτε, μάλλον είναι καιρός να ανταποκριθείτε.

5. Ένας άνδρας θα βάλει τα χέρια του στους γοφούς του προσπαθώντας να καταλάβει όσο περισσότερο χώρο γίνεται, προκειμένου να γίνει αισθητή η παρουσία του. Μάλιστα, στην περίπτωση που αρχίζει να κινείται μπρος και πίσω, τα σινιάλα της «προσομοίωσης» είναι ολοφάνερα.

Καλό θα ήταν, να κλείσετε για λίγο τον υπολογιστή σας, και με παρέα ή όχι, να απολαύσετε τον καφέ σας, να περπατήσετε και ποιος ξέρει… Κάπου εκεί έξω ίσως να βρίσκεται το άλλο σας μισό…

More from ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Επάγγελμα μοντέλο

Το μοντέλο ή μανεκέν, είναι πρόσωπο που προσλαμβάνεται για να προωθήσει, επιδείξει,...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *