Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν πίνεις νερό με το που ξυπνάς

Όσο  απαραίτητο είναι να φας πρωινό, άλλο τόσο είναι να πιεις νερό. Μια συνήθεια που πρέπει να θέσεις ως προτεραιότητα με το που ανοίξεις τα μάτια σου, για τους εξής 5 πολύ συγκεκριμένους λόγους:

Θα ενυδατωθείς
Όπως έγραψα και παραπάνω η απόχη από το νερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απαιτεί αναπλήρωση υγρών ώστε να επέλθει η ισορροπία στον οργανισμό. Το σώμα σου διψάει κι ας μην το καταλαβαίνεις.

Θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου
Ένα ποτήρι παγωμένο νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι αυξάνει το μεταβολισμό σου μέχρι και 24%!

Θα φας λιγότερο
Σύμφωνα με μία έρευνα τα άτομα που ξεκινούν τη μέρα τους μ’ ένα ποτήρι νερό και πίνουν ένα ακόμα πριν το κάθε γεύμα, τρώνε λιγότερο κι αυτό γιατί αισθάνονται έναν σχετικό κορεσμό. Δοκίμασέ το.

Θα αποτοξινωθείς
Το νερό ως γνωστόν καθαρίζει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες. Ειδικότερα το πρωί πριν οτιδήποτε άλλο καθαρίζει το παχύ έντερο και βοηθάει τα νεφρά να λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα.

Θα έχεις περισσότερη διαύγεια
Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος όταν είναι ενυδατωμένος λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη. Το νερό είναι ο καλύτερος σύμμαχος του νου σου, ο οποίος επηρεάζεται αρνητικά όταν αισθάνεσαι δίψα. Χωρίς αυτό, οι πονοκέφαλοι, η κόπωση, η έλλειψη συγκέντρωσης σε πλήττουν πιο εύκολα.

More from Παρασκευή Νικοδήμου

Το κάπνισμα και το “γρήγορο φαγητό” γερνούν τον εγκέφαλο κατά 6 χρόνια!

Έρευνα δείχνει πως, η νικοτίνη και το “γρήγορο φαγητό” προκαλούν στους εφήβους ανεπανόρθωτες...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *